Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: bylinkové knedlíky ke svíčkové

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houskovou klasiku jsme vylepšili o bylinky.

Vítané jarní zpestření si snadno uvaříte i vy sami. Přísady máte nejspíš doma, přípravu zvládnete za chvíli.

Ingredience:

  • 4 tvrdší housky, nakrájené na kostičky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka muškátového květu
  • hrst nasekané petrželky nebo jiných bylinek
  • 1 lžíce másla, změklého
  • 50 g hrubé mouky

Příprava jídla:

1 Do mísy vsypte na kostičky nakrájené housky, pokropte je mlékem prošlehaným s vejcem. Osolte a ochuťte špetkou muškátového květu. Přidejte nasekané bylinky, spojte s máslem a moukou. Hmotu nechte chvíli odležet.
2 Vytvarujte osm kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící. Každý knedlík rozkrojte napůl.

Tip redakce: Doslova božsky chutnají knedlíky se svíčkovou na smetaně. Náš oblíbený recept najdete tady.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč