0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynuté knedlíky vařené v ubrousku

Kynuté knedlíky vařené v ubrousku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kynuté knedlíky vařené v ubrousku

4.5/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2481 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 463 g
Tuky 22 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak těmto knedlíkům říkáme kyprá výhra!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
plus trocha na poprášení
vejce 1 ks
droždí 10 g
cukr špetka
sůl ½ ČL
voda 250 ml
vlažná
rohlíky 2 ks
starší, nakrájené na kostičky

Postup

1

Droždí rozdrobte, dejte do hrnku, přidejte trochu vlažné vody, cukr a část soli. Poprašte moukou a nechte v teple asi čtvrt hodiny vzejít.

2

Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek teplé vody i soli a vlijte vzešlé droždí. Vypracujte těsto, které se nelepí na vařečku. Vmíchejte kostičky, poprašte moukou, zakryjte a nechte hodinu až dvě kynout.

3

Vyválejte dvě šišky, zabalte je do ubrousku či utěrky (knedlík pak nebude mazlavý, ale krásně hladký) a na koncích zavažte. Vložte do hrnce se silně vroucí vodou, zmírněte var a vařte asi 20–25 minut.

Domácí tipy

  • Jelikož knedlíky při vaření nabývají, zavažte utěrku na obou koncích dvakrát – podruhé o centimetr dál. V polovině varu odvažte provázek bližší těstu, aby těsto získalo prostor.
  • Knedlík se dá vařit i zavěšený; ubrousek přivažte na rukojeť vařečky položené přes hrnec – usnadní to manipulaci.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.44

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč