Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté knedlíky vařené v ubrousku
Kynuté knedlíky vařené v ubrousku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kynuté knedlíky vařené v ubrousku

4.4/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2481 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 463 g
Tuky 22 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak těmto knedlíkům říkáme kyprá výhra!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
plus trocha na poprášení
vejce 1 ks
cukr špetka
sůl ½ ČL
voda 250 ml
vlažná
starší, nakrájené na kostičky

Postup

1

Droždí rozdrobte, dejte do hrnku, přidejte trochu vlažné vody, cukr a část soli. Poprašte moukou a nechte v teple asi čtvrt hodiny vzejít.

2

Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek teplé vody i soli a vlijte vzešlé droždí. Vypracujte těsto, které se nelepí na vařečku. Vmíchejte kostičky, poprašte moukou, zakryjte a nechte hodinu až dvě kynout.

3

Vyválejte dvě šišky, zabalte je do ubrousku či utěrky (knedlík pak nebude mazlavý, ale krásně hladký) a na koncích zavažte. Vložte do hrnce se silně vroucí vodou, zmírněte var a vařte asi 20–25 minut.

Domácí tipy

  • Jelikož knedlíky při vaření nabývají, zavažte utěrku na obou koncích dvakrát – podruhé o centimetr dál. V polovině varu odvažte provázek bližší těstu, aby těsto získalo prostor.
  • Knedlík se dá vařit i zavěšený; ubrousek přivažte na rukojeť vařečky položené přes hrnec – usnadní to manipulaci.

Video převzato z TopRecepty.cz

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:41
Recept se nachází v č.3/05, str.44

Apetit magazín