Nekynutý houskový knedlík vám urychlí práci v kuchyni a na kvalitě rozhodně neubere. Stejně jako jeho kynutého kolegu servírujte bleskové houskové knedlíky s klasickými českými omáčkami, pečeným masem nebo gulášem. Zkrátka oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.
Suroviny
vejce
1
ks
prošlehané
sodovka
250
ml
sůl
½
ČL
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
mouka pšeničná hrubá
400
g
+ navíc na podsypání
housky
3
ks
včerejší, na kostičky
Postup
1
Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Vejce a sodovku vlijte do mísy na mouku prosátou se solí a kypřicím práškem a vařečkou rychle zpracujte na hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
2
Zapracujte housku. Rozdělte napůl a na pomoučněném válu vytvarujte dvě šišky.
3
Dejte je do vroucí vody a zvolna vařte 20–25 minut. Vyjměte a ještě horké nití nakrájejte na plátky.
Video převzato z TopRecepty.cz