Oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.
Suroviny
vejce
1
ks
prošlehané
voda
250
ml
perlivá
sůl
½
ČL
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
mouka pšeničná hrubá
400
g
+ navíc na podsypání
housky
3
ks
včerejší, na kostičky
Postup
1
Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Vejce a sodovku vlijte do mísy na mouku prosátou se solí a kypřicím práškem a vařečkou rychle zpracujte na hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
2
Zapracujte housku. Rozdělte napůl a na pomoučněném válu vytvarujte dvě šišky.
3
Dejte je do vroucí vody a zvolna vařte 20–25 minut. Vyjměte a ještě horké nití nakrájejte na plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů)