0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové houskové knedlíky

Bleskové houskové knedlíky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 90
Do hodiny Snadné Na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 442 g
Tuky 24 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
voda 250 ml
perlivá
sůl 0.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
mouka pšeničná hrubá 400 g
+ navíc na podsypání
housky 3 ks
včerejší, na kostičky

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Vejce a sodovku vlijte do mísy na mouku prosátou se solí a kypřicím práškem a vařečkou rychle zpracujte  na hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.

2

Zapracujte housku. Rozdělte napůl a na pomoučněném válu vytvarujte dvě šišky.

3

Dejte je do vroucí vody a zvolna vařte 20–25 minut. Vyjměte a ještě horké nití nakrájejte na plátky.

Související články

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!
  • Jak na to

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!

Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože domácí se vám už několikrát nepovedly? Je pravda, že příprava této nejoblíbenější české přílohy dokáže potrápit nejednu hospodyni. Neházejte ještě flintu do žita a vyzkoušejte je připravit v ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit