0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové houskové knedlíky

Bleskové houskové knedlíky

4.4/5 Počet hodnocení: 105
Do hodiny Snadné Na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 442 g
Tuky 24 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
voda 250 ml
perlivá
sůl ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
mouka pšeničná hrubá 400 g
+ navíc na podsypání
housky 3 ks
včerejší, na kostičky

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Vejce a sodovku vlijte do mísy na mouku prosátou se solí a kypřicím práškem a vařečkou rychle zpracujte  na hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.

2

Zapracujte housku. Rozdělte napůl a na pomoučněném válu vytvarujte dvě šišky.

3

Dejte je do vroucí vody a zvolna vařte 20–25 minut. Vyjměte a ještě horké nití nakrájejte na plátky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč