Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové houskové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 177
Do hodiny Snadné Na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 442 g
Tuky 24 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nekynutý houskový knedlík vám urychlí práci v kuchyni a na kvalitě rozhodně neubere. Stejně jako jeho kynutého kolegu servírujte bleskové houskové knedlíky s klasickými českými omáčkami, pečeným masem nebo gulášem. Zkrátka oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
sodovka 250 ml
sůl ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
mouka pšeničná hrubá 400 g
+ navíc na podsypání
housky 3 ks
včerejší, na kostičky

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Vejce a sodovku vlijte do mísy na mouku prosátou se solí a kypřicím práškem a vařečkou rychle zpracujte na hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.

2

Zapracujte housku. Rozdělte napůl a na pomoučněném válu vytvarujte dvě šišky.

3

Dejte je do vroucí vody a zvolna vařte 20–25 minut. Vyjměte a ještě horké nití nakrájejte na plátky.

Video převzato z TopRecepty.cz

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...