Fantasticky nadýchané vídeňské knedlíky jsou skvělé ke guláši, kachně, nebo třeba k uzenému a nějaké skvělé omáčce. Do receptu upotřebíte včerejší bílé pečivo a pak už jen minimum běžných surovin. Navíc vídeňské knedlíky jsou bez kynutí, a proto je připravíte raz dva. Zkrátka ideální příloha za pár minut.
Náš tip: Připravte si vídeňské knedlíky podle našeho video receptu
Postup
Housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi (ne dotvrda).
Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte.
Přisypte 40 g hrubé mouky, promíchejte. Pak přilijte asi 125 ml mléka prošlehaného s 1 lžičkou soli, promíchejte, přidejte 2 vejce, promíchejte, případně přidejte ještě cca 10 g hrubé mouky.
Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody je zakulaťte.
Zvolna vařte ve vroucí, lehce osolené vodě zhruba 12 minut.
Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití. Vídeňské knedlíky jsou výborné ke guláši.