Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vídeňské houskové knedlíky

Vídeňské houskové knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (51)
Do 30 minut Snadné 3-4 koule

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 269 g
Tuky 73 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantasticky nadýchané knedlíky skvělé ke guláši, ke kachně, nebo třeba k uzenému a nějaké skvělé omáčce.

Suroviny

housky 5 ks
máslo 40 g
cibule 30 g
najemno nasekaná
petrželka 20 g
najemno nasekaná
mouka pšeničná hrubá 40 g
mléko 125 ml
sůl 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 10 g

1 Housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi (ne dotvrda). Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte. Přisypte 40 g hrubé mouky, promíchejte. Pak přilijte asi 125 ml mléka prošlehaného s 1 lžičkou soli, promíchejte, přidejte 2 vejce, promíchejte, případně přidejte ještě cca 10 g hrubé mouky. Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody je zakulaťte.

2 Zvolna vařte ve vroucí, lehce osolené vodě zhruba 12 minut. Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití. Výborné ke guláši.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit