Postup
1
Housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi (ne dotvrda).
2
Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte.
3
Přisypte 40 g hrubé mouky, promíchejte. Pak přilijte asi 125 ml mléka prošlehaného s 1 lžičkou soli, promíchejte, přidejte 2 vejce, promíchejte, případně přidejte ještě cca 10 g hrubé mouky.
4
Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody je zakulaťte.
5
Zvolna vařte ve vroucí, lehce osolené vodě zhruba 12 minut.
Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití. Výborné ke guláši.