Máme pro vás pět oblíbených polévek ze zimní zeleniny, které vás zaručeně zasytí a prohřejí od hlavy až k patě.
- Zelná polévka s houbami a kroupami
Při nákupu zelí vybírejte pevné tvrdé hlávky bez hnědých skvrn a jiného poškození. Jsou napěchované vitaminem C. Do polévky potřebujete jen půl hlávky, tu druhou uchovejte v suchu a chladu. - Sytá cibulačka
Polévka z cibule se nikdy nepřejí. Tato krémová varianta vás mile překvapí chutí anglické slaniny a parmazánu. - Krémová polévka s kapustou
Zelené hlávky kapusty zdobí stánky farmářských trhů a sluší i polévce. Ideální večeře pro listopadové dny. - Pórková polévka s čočkou a pastinákem
Červená čočka nepotřebuje předem namočit, navíc je velmi rychle uvařená a jídlo dokonale zahustí. S tmavým chlebem přijde hustá zeleninová polévka vhod k večeři i obědu. - Květáková polévka s kuřetem
Voní estragonem a díky mléku je krásně sametová. Když vám náhodou zbude, můžete ji bez obav zamrazit.