Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 102 g
Tuky 35 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá polévka, kterou připravíte za půl hodiny a dá se i zmrazit.

Suroviny

olivový olej 2 PL
na kousky
najemno
na kousky
vývar kuřecí 1 l
mléko 250 ml
estragon 3 PL
nasekaný nebo 1 ČL sušeného
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Postup

1

Na velkém plameni rozehřejte v hrnci polovinu oleje, přihoďte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty, až bude kuře opečené. Vyjměte a dejte stranou.

2

Vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte květák, vývar a mléko, zakryjte a vařte deset až dvanáct minut, aby byl květák měkký.

3

Ponorným mixérem rozmixujte polévku dohladka, vraťte do hrnce, přidejte estragon, sůl, pepř a kuřecí maso. Prohřejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

05.03.2009 07:35
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...