Krémová květáková polévka s kuřetem

Krémová květáková polévka s kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (21)
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 102 g
Tuky 35 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá polévka, kterou připravíte za půl hodiny a dá se i zmrazit.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
na kousky
cibule 1 ks
najemno
květák 750 g
na kousky
vývar kuřecí 1 l
mléko 250 ml
estragon 3 PL
čerstvý / 1 lžíce sušeného, nasekaný
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Na velkém plameni rozehřejte v hrnci polovinu oleje, přihoďte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty, až bude kuře opečené. Vyjměte a dejte stranou. Vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte květák, vývar a mléko, zakryjte a vařte deset až dvanáct minut, aby byl květák měkký. Ponorným mixérem rozmixujte polévku dohladka, vraťte do hrnce, přidejte estragon, sůl, pepř a kuřecí maso. Prohřejte a podávejte.

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit