Delikátní obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka lahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť a jemnou konzistenci. Je vynikající v čerstvém bochníku chleba, nebo jen tak do misky s opečenými krutony, hoblinami parmazánu a lístky rukoly.
Postup
1
Na 2 lžících másla opékejte 2 minuty nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Pak přidejte 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku a míchejte ještě další minutu.
3
Vhoďte 2 menší brambory, nakrájené na malé kostky, a zalijte asi 300 ml vývaru a 400 ml mléka.
4
Osolte, opepřete a uvařte doměkka.
5
Rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte 100 ml smetany ke šlehání.
6
Přiveďte k varu, vmíchejte drcený stroužek česneku a vypněte.
7
Ozdobte rukolou a hoblinkami parmazánu.