3.6 / 5. Počet hodnocení: 240
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 85 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní obměna klasické česnekové polévky

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
na plátky
česnek 1 stroužek
drcený
brambory 2 ks
menší, na malé kostky
vývar 300 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
smetana ke šlehání 100 ml
Na ozdobu
rukola
parmazán

Na 2 lžících másla opékejte 2 minuty malou cibuli nadrobno, pak přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, a míchejte ještě další minutu. Vhoďte 2 menší brambory, na malé kostky, a zalijte asi 300 ml vývaru a 400 ml mléka. Osolte, opepřete a uvařte doměkka. Rozmixujte a zjemněte 100 ml smetany ke šlehání. Přiveďte k varu, vmíchejte stroužek česneku , drcený, a vypněte. Ozdobte rukolou a hoblinkami parmazánu.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit