Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová česnečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 348
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 85 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka lahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť a jemnou konzistenci. Je vynikající v čerstvém bochníku chleba, nebo jen tak do misky s opečenými krutony, hoblinami parmazánu a lístky rukoly. 

Související recepty

Suroviny

malá, nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
3 stroužky na plátky a 1 stroužek drcený
menší, na malé kostky
vývar 300 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ozdobu
hoblinky na ozdobení

Postup

1

Na 2 lžících másla opékejte 2 minuty nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Pak přidejte 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku a míchejte ještě další minutu.

3

Vhoďte 2 menší brambory, nakrájené na malé kostky, a zalijte asi 300 ml vývaru a 400 ml mléka.

4

Osolte, opepřete a uvařte doměkka.

5

Rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte 100 ml smetany ke šlehání.

6

Přiveďte k varu, vmíchejte drcený stroužek česneku a vypněte.

7

Ozdobte rukolou a hoblinkami parmazánu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...