Delikátní obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka ulahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuř. Je vynikající do čerstvého bochníku chleba, nebo jen tak do mističky s opečenými krutony.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek
3
stroužky
na plátky
česnek
1
stroužek
drcený
brambory
2
ks
menší, na malé kostky
vývar
300
ml
mléko
400
ml
sůl
pepř
smetana ke šlehání
100
ml
Na ozdobu
Postup
1
Na 2 lžících másla opékejte 2 minuty malou cibuli nadrobno.
2
Pak přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, a míchejte ještě další minutu.
3
Vhoďte 2 menší brambory, na malé kostky, a zalijte asi 300 ml vývaru a 400 ml mléka.
4
Osolte, opepřete a uvařte doměkka.
5
Rozmixujte a zjemněte 100 ml smetany ke šlehání.
6
Přiveďte k varu, vmíchejte stroužek česneku , drcený, a vypněte.
7
Ozdobte rukolou a hoblinkami parmazánu.