Skvělá je i druhý den!
Suroviny
Postup
Špek a polovinu klobásy nakrájejte na kostičky, vhoďte do pánve a opékejte. Přidejte sádlo, vhoďte cibuli a na mírném plameni ji nechte změknout a zezlátnout. Přisypte mouku a promíchejte; přidejte papriku, sůl, pepř, chilli papričku, bobkový list, muškátový květ a zelí a zalijte 1–1,5 litrem vody. Na středním plameni nechte půl hodiny vařit.
Polévku podle potřeby dochuťte nálevem ze zelí či vinným octem, solí a pepřem; naředit ji můžete nálevem nebo vodou.
Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Mezitím si nakrájejte cibulku najemno a pomalu na středním plameni ji opečte na másle do zlatohněda. Brambory slijte, vsypte k nim cibulku, většinu nasekané petrželky, osolte, opepřete a rozšťouchejte je.
Zbylou klobásu nakrájejte na kolečka a opečte ji na pánvi. Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte brambory a vše dozdobte klobásou a zbylou petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Pokud vaříte pro děti, vynechte pálivou chilli papričku!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- Česká kuchyně – polévky: 39 tradičních českých receptů(39 receptů)
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)