0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelňačka se šťouchanými bramborami

Zelňačka se šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Zelňačka se šťouchanými bramborami

4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2904 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 370 g
Tuky 110 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá je i druhý den!

Suroviny

špek 80 g
sádlo 1 PL
cibule 2 ks
větší, nadrobno
mouka pšeničná hladká 1,5 PL
paprika mletá sladká 1 PL
zelí kysané 450 g
slité (nálev ponechte), propláchnuté a pokrájené
bobkový list 2 ks
chilli paprička
čerstvá, bez semínek, nakrájená nadrobno
muškátový květ špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na šťouchané brambory
brambory 8 ks
středně velké
cibule 2 ks
menší
máslo 50 g
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Špek a polovinu klobásy nakrájejte na kostičky, vhoďte do pánve a opékejte. Přidejte sádlo, vhoďte cibuli a na mírném plameni ji nechte změknout a zezlátnout. Přisypte mouku a promíchejte; přidejte papriku, sůl, pepř, chilli papričku, bobkový list, muškátový květ a zelí a zalijte 1–1,5 litrem vody. Na středním plameni nechte půl hodiny vařit.

2

Polévku podle potřeby dochuťte nálevem ze zelí či vinným octem, solí a pepřem; naředit ji můžete nálevem nebo vodou.

3

Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Mezitím si nakrájejte cibulku najemno a pomalu na středním plameni ji opečte na másle do zlatohněda. Brambory slijte, vsypte k nim cibulku, většinu nasekané petrželky, osolte, opepřete a rozšťouchejte je.

4

Zbylou klobásu nakrájejte na kolečka a opečte ji na pánvi. Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte brambory a vše dozdobte klobásou a zbylou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud vaříte pro děti, vynechte pálivou chilli papričku!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč