Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1087 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 119 g
Tuky 29 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rostou? Nerostou? Tahle polévka je sice nejlepší z lesních hub, ale díky sušeným hřibům je výborná i ze žampionů. S chutí do ní!

Suroviny

houby 25 g
sušené
olivový olej 2 PL
najemno
mrkev 2 ks
na kostičky
česnek 2 stroužky
najemno
rozmarýn 1 PL
lesní houby 500 g
najemno
vývar zeleninový 1,2 l
marsala, suché sherry
kroupy 100 g
sůl
pepř
strouhaný, k podávání, lze vynechat

1Sušené houby v misce zalijte 250 ml vroucí vody a nechte asi 25 minut stát. V hrnci zahřejte olej, vsypte cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, osolte a opepřete. Zamíchejte a na středním plameni opékejte 5 minut, až zelenina začne měknout.

2 Sceďte houby (tekutinu uchovejte) a jemně je pokrájejte. Vsypte do hrnce spolu s čerstvými houbami. Opékejte ještě 5 minut, pak zalijte vývarem i dezertním vínem, přidejte protlak, kroupy a tekutinu od hub.

3 Půl hodiny vařte, aby kroupy změkly. Je-li polévka moc hustá, zřeďte ji horkou vodou. Chcete-li, podávejte posypané sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč