Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1087 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 119 g
Tuky 29 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rostou? Nerostou? Tahle polévka je sice nejlepší z lesních hub, ale díky sušeným hřibům je výborná i ze žampionů. S chutí do ní!

Suroviny

houby 25 g
sušené
olivový olej 2 PL
najemno
mrkev 2 ks
na kostičky
česnek 2 stroužky
najemno
rozmarýn 1 PL
lesní houby 500 g
najemno
vývar zeleninový 1,2 l
marsala, suché sherry
kroupy 100 g
sůl
pepř
strouhaný, k podávání, lze vynechat

Postup

1

Sušené houby v misce zalijte 250 ml vroucí vody a nechte asi 25 minut stát. V hrnci zahřejte olej, vsypte cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, osolte a opepřete. Zamíchejte a na středním plameni opékejte 5 minut, až zelenina začne měknout.

2

Sceďte houby (tekutinu uchovejte) a jemně je pokrájejte. Vsypte do hrnce spolu s čerstvými houbami. Opékejte ještě 5 minut, pak zalijte vývarem i dezertním vínem, přidejte protlak, kroupy a tekutinu od hub.

3

Půl hodiny vařte, aby kroupy změkly. Je-li polévka moc hustá, zřeďte ji horkou vodou. Chcete-li, podávejte posypané sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...