Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Hansen nabídne jahody z vlastní zahrady

jahody
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Ve dnech od 1. do 12. června ochutnáte v restauraci Hansen jídlo připravené ze surovin od farmářů z Brna a blízkého okolí.

Začátek června bude v Brně patřit slavnostem Jídlo z blízka (více čtěte zde), které chtějí prostřednictvím ochutnávek v šesti brněnských restauracích představit místní moravské suroviny. Do akce se zapojila i restaurace Hansen, které je téma využívání lokálních surovin velmi blízké – organizuje farmářské trhy a s oblibou nabízí jídla připravená z produktů moravských farmářů. Pro festival Jídlo z blízka sestavil šéfkuchař Radim Procházka degustační menu, ve kterém najdete pstruha, bílý chřest, vyzrálé hovězí maso a čerstvé jahody.

‚Menu z blízka‘ restaurace Hansen:

  • Nakládaný punkevní pstruh ze Skalního mlýna s aspikem ze sezonní zeleniny
  • Krém z bílého chřestu z Levárů, řeřichový olej, sláma z karotky
  • Pomalu pečený vyzrálý vysoký roštěnec z biofarmy Sasov, cibulové pyré
  • Jahody z šéfkuchařovy zahrádky na pepři, medu a skořici, kysaná biosmetana

 

Připravila Jana Kopřivová

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín