Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krokety: Oblíbená příloha se vyrábí v Opavě od roku 1976

AD
Nowaco
ZDROJ: Nowaco
sdílet:

Patří neodmyslitelně k masu, ale mnozí je jedí i samostatně jen s kečupem či tatarkou. Pokud jste příznivci bramborových zlatých kuliček i vy, ale řešíte, že to není zrovna nejzdravější pokrm, zkuste si je příště místo fritézy připravit v troubě. Dozlatova se upečou i tam.

Krokety oslnily už Krále Slunce

Historie kroket je opravdu dlouhá a sahá až do 17. století. Podle nejrůznějších zmínek a kronik je miloval Ludvík XIV., na jehož slavnostních hostinách se prvně objevily. Ovšem od té doby prošly mnoha změnami. Měnilo se jejich složení i tvar. Někdy byla jejich náplň masová, jindy zeleninová. Postupně však převládla bramborová směs obohacená o nejrůznější přísady.

  • Oblibu si krokety udržely dodnes, kdy se nejčastěji objevují na talíři vedle masa jako příloha.
  • Když k nim naservírujete tatarskou omáčku, kečup či česnekový dip, sklidíte zaručeně úspěch. Někteří strávníci budou natolik spokojení, že nebudou vyžadovat ani steak.
Skryt pre seznam

Tajná receptura z roku 1976

Rozdíly v kroketách jsou ale dost velké. Právě složení bramborové směsi totiž ovlivňuje, zda budou mít plnou bramborovou chuť nebo naopak po nich zůstane v ústech nepříjemná pachuť. Kvalitu poznáte i podle složení výrobku, tam najdete uvedené všechny důležité informace a také hodně napoví cena a prémiovost výrobku.

Ovšem většina výrobců přesnou recepturu tají. To je také případ oblíbených NOWACO Kroket, které se vyrábějí v Opavě. Jejich unikátní receptura pochází z roku 1976 a nechybí v ní ani kousek sýra. Právě díky ní mají NOWACO Krokety plnou bramborovou chuť a po usmažení úžasně křupou. Vyrábějí se bez použití palmového oleje a v obchodě si je můžete zakoupit v 300g či 750g balení.

Skryt pre seznam
Nowaco
ZDROJ: Nowaco
Skryt pre seznam

Když není „friťák“, postačí trouba 

Obvykle se krokety připravují ve fritéze. Pokud ji nemáte, můžete použít pánev. Dejte si ale pozor na teplotu oleje a také na to, aby krokety, které se chystáte smažit, nebyly obalené ledem. V takovém případě by vás čekal gejzír a úklid celé kuchyně.

  • Jestliže preferujete bezpečnější a „zdravější“ způsob přípravy a nechcete, aby krokety plavaly v oleji, pak si je upečte v troubě. Je to jednoduché a pohodlné. Stačí troubu rozehřát a pak při 220 °C péct krokety zhruba 15 až 20 minut.

Ať už budete krokety péct, smažit či fritovat, na těch od značky NOWACO si vždy pochutnáte. Budete-li chtít změnu, můžete v obchodě sáhnout také po dalších výrobcích. Kromě klasických hranolků si můžete pořídit i speciální NOWACO Hranolky do trouby či  NOWACO Vlnky do trouby. Výhodou obou je, že je můžete připravit jakkoliv, tedy kromě trouby i na pánvi či ve fritéze. A pak už je to jen o tom, co k nim naservírujete. S tím si ale určitě budete vědět rady.    

Skryt pre seznam
Měření

Související články

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín