0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí krokety

Rybí krokety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí krokety

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 152 g
Tuky 63 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle krokety budou skvělé z mořských i sladkovodních ryb, výběr necháme vaší chuti. Skvělý tip, kam zužitkovat odřezky i zbytky od štědrovečerní večeře.

Suroviny

ryba 500 g
syrové rybí filety a/nebo odřezky rybího masa bez kostí a kůže, nasakané nadrobno
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
brambory vařené 500 g
vychladlé, oloupané a nastrouhané najemno
mouka pšeničná hladká 4 PL
+ na poprášení rukou
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
nasekaná, množství podle chuti
rostlinný olej
nebo jiný tuk, na smažení
salát
míchaný, k podávání
pečivo
podle chuti, k podávání

Postup

1

V míse promíchejte rybí maso s cibulí a vařenými bramborami, přidejte mouku a vejce podle potřeby, jen tolik, aby vznikla soudržná pevná hmota. Pořádně osolte a opepřete, vsypte petrželku a dobře propracujte. Pomoučněnýma rukama odebírejte hmotu a tvarujte z ní silnější placičky o průměru zhruba 4 cm.

2

V pánvi rozpalte cca půlcentimetrovou vrstvu tuku a smažte placičky dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na papírové utěrky.

3

Podávejte doplněné míchaným salátem a pečivem podle chuti.

NĚCO NAVÍC

  • Poměr rybího masa a brambor 1:1 je ideální. Můžete ho ale podle momentálních možností upravit až na 2 díly brambor a 1 díl ryby. Do kroket je možné zužitkovat brambory od oběda i ze včerejška a tepelně upravené obrané rybí maso.
     
  • Hmotu lze dochutit i jinými bylinkami či kořením podle vlastní chuti, popřípadě nasekanými sardelovými řezy nebo sardelovou pastou. Namísto syrové ryby můžete použít i okapaného tuňáka z konzervy nebo rozmělněnou zbylou pečenou či jinak tepelně upravenou rybu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...