0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí krokety

Rybí krokety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí krokety

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 152 g
Tuky 63 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle krokety budou skvělé z mořských i sladkovodních ryb, výběr necháme vaší chuti. Skvělý tip, kam zužitkovat odřezky i zbytky od štědrovečerní večeře.

Suroviny

ryba 500 g
syrové rybí filety a/nebo odřezky rybího masa bez kostí a kůže, nasakané nadrobno
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
brambory vařené 500 g
vychladlé, oloupané a nastrouhané najemno
mouka pšeničná hladká 4 PL
+ na poprášení rukou
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
nasekaná, množství podle chuti
rostlinný olej
nebo jiný tuk, na smažení
salát
míchaný, k podávání
pečivo
podle chuti, k podávání

Postup

1

V míse promíchejte rybí maso s cibulí a vařenými bramborami, přidejte mouku a vejce podle potřeby, jen tolik, aby vznikla soudržná pevná hmota. Pořádně osolte a opepřete, vsypte petrželku a dobře propracujte. Pomoučněnýma rukama odebírejte hmotu a tvarujte z ní silnější placičky o průměru zhruba 4 cm.

2

V pánvi rozpalte cca půlcentimetrovou vrst- vu tuku a smažte placičky dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na papírové utěrky.

3

Podávejte doplněné míchaným salátem a pečivem podle chuti.

NĚCO NAVÍC

  • Poměr rybího masa a brambor 1:1 je ideální. Můžete ho ale podle momentálních možností upravit až na 2 díly brambor a 1 díl ryby. Do kroket je možné zužitkovat brambory od oběda i ze včerejška a tepelně upravené obrané rybí maso.
     
  • Hmotu lze dochutit i jinými bylinkami či kořením podle vlastní chuti, popřípadě nasekanými sardelovými řezy nebo sardelovou pastou. Namísto syrové ryby můžete použít i okapaného tuňáka z konzervy nebo rozmělněnou zbylou pečenou či jinak tepelně upravenou rybu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč