Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krokety: Oblíbená příloha se vyrábí v Opavě od roku 1976

AD
Nowaco
ZDROJ: Nowaco
sdílet:

Patří neodmyslitelně k masu, ale mnozí je jedí i samostatně jen s kečupem či tatarkou. Pokud jste příznivci bramborových zlatých kuliček i vy, ale řešíte, že to není zrovna nejzdravější pokrm, zkuste si je příště místo fritézy připravit v troubě. Dozlatova se upečou i tam.

Krokety oslnily už Krále Slunce

Historie kroket je opravdu dlouhá a sahá až do 17. století. Podle nejrůznějších zmínek a kronik je miloval Ludvík XIV., na jehož slavnostních hostinách se prvně objevily. Ovšem od té doby prošly mnoha změnami. Měnilo se jejich složení i tvar. Někdy byla jejich náplň masová, jindy zeleninová. Postupně však převládla bramborová směs obohacená o nejrůznější přísady.

  • Oblibu si krokety udržely dodnes, kdy se nejčastěji objevují na talíři vedle masa jako příloha.
  • Když k nim naservírujete tatarskou omáčku, kečup či česnekový dip, sklidíte zaručeně úspěch. Někteří strávníci budou natolik spokojení, že nebudou vyžadovat ani steak.
Skryt pre seznam

Tajná receptura z roku 1976

Rozdíly v kroketách jsou ale dost velké. Právě složení bramborové směsi totiž ovlivňuje, zda budou mít plnou bramborovou chuť nebo naopak po nich zůstane v ústech nepříjemná pachuť. Kvalitu poznáte i podle složení výrobku, tam najdete uvedené všechny důležité informace a také hodně napoví cena a prémiovost výrobku.

Ovšem většina výrobců přesnou recepturu tají. To je také případ oblíbených NOWACO Kroket, které se vyrábějí v Opavě. Jejich unikátní receptura pochází z roku 1976 a nechybí v ní ani kousek sýra. Právě díky ní mají NOWACO Krokety plnou bramborovou chuť a po usmažení úžasně křupou. Vyrábějí se bez použití palmového oleje a v obchodě si je můžete zakoupit v 300g či 750g balení.

Skryt pre seznam
Nowaco
ZDROJ: Nowaco
Skryt pre seznam

Když není „friťák“, postačí trouba 

Obvykle se krokety připravují ve fritéze. Pokud ji nemáte, můžete použít pánev. Dejte si ale pozor na teplotu oleje a také na to, aby krokety, které se chystáte smažit, nebyly obalené ledem. V takovém případě by vás čekal gejzír a úklid celé kuchyně.

  • Jestliže preferujete bezpečnější a „zdravější“ způsob přípravy a nechcete, aby krokety plavaly v oleji, pak si je upečte v troubě. Je to jednoduché a pohodlné. Stačí troubu rozehřát a pak při 220 °C péct krokety zhruba 15 až 20 minut.

Ať už budete krokety péct, smažit či fritovat, na těch od značky NOWACO si vždy pochutnáte. Budete-li chtít změnu, můžete v obchodě sáhnout také po dalších výrobcích. Kromě klasických hranolků si můžete pořídit i speciální NOWACO Hranolky do trouby či  NOWACO Vlnky do trouby. Výhodou obou je, že je můžete připravit jakkoliv, tedy kromě trouby i na pánvi či ve fritéze. A pak už je to jen o tom, co k nim naservírujete. S tím si ale určitě budete vědět rady.    

Skryt pre seznam
Měření

Související články

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč