Bramborové krokety

Bramborové krokety

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 789 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 63 g
Tuky 42 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Doporučujeme jich udělat rovnou dvojnásobné množství a zamrazit je!

Suroviny

brambory 200 g
vařené, varný typ C
škrob 10 g
mouka pšeničná hrubá 20 g
lze nahradit polohrubou
žloutek 1 ks
sůl
olej
na smažení
Na trojobal
mouka pšeničná hladká
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka

1 Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo protlačte pasírovačem na brambory. Smíchejte s moukou, škrobem a žloutkem, osolte a vytvarujte malé kuličky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku – bude se s nimi pak lépe pracovat.

2 Krokety obalte v trojobalu: nejdřív v mouce, tu oklepte a poté krokety obalte v prošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok s vajíčkem a strouhankou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit