Bramborové krokety

Bramborové krokety

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 789 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 63 g
Tuky 42 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Doporučujeme jich udělat rovnou dvojnásobné množství a zamrazit je!

Suroviny

brambory 200 g
vařené, varný typ C
škrob 10 g
mouka pšeničná hrubá 20 g
lze nahradit polohrubou
žloutek 1 ks
sůl
olej
na smažení
Na trojobal
mouka pšeničná hladká
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka

1 Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo protlačte pasírovačem na brambory. Smíchejte s moukou, škrobem a žloutkem, osolte a vytvarujte malé kuličky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku – bude se s nimi pak lépe pracovat.

2 Krokety obalte v trojobalu: nejdřív v mouce, tu oklepte a poté krokety obalte v prošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok s vajíčkem a strouhankou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit