Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Recept na krokety doporučujeme zdvojnásobit a zbylé kuličky zamrazit! Krokety servírujte jako křupavou přílohu, nebo společně s kečupem či jiným dipem jako rychlý snack. Pokud vám jejich kulatý tvar nevyhovuje a nechcete je nahánět po talíři, utvořte z bramborového těsta například válečky.
Suroviny
brambory vařené
200
g
varný typ C
mouka pšeničná hrubá
20
g
škrob
10
g
bramborový
žloutek
1
ks
sůl
rostlinný olej
na smažení
Na trojobal
vejce
2
ks
prošlehané
strouhanka
Postup
1
Zchladlé brambory nastrouhejte najemno nebo prolisujte. Smíchejte s moukou, škrobem a žloutkem. Osolte. Vytvarujte malé kuličky a dejte na chvíli ztuhnout do mrazáku (bude se s nimi lépe pracovat).
2
Krokety obalte v trojobalu. Nejdřív v mouce, oklepejte. Poté obalte v prošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok s vajíčkem a strouhankou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.