Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové krokety
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 131
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 946 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 67 g
Tuky 53 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Recept na krokety doporučujeme zdvojnásobit a zbylé kuličky zamrazit! Krokety servírujte jako křupavou přílohu, nebo společně s kečupem či jiným dipem jako rychlý snack. Pokud vám jejich kulatý tvar nevyhovuje a nechcete je nahánět po talíři, utvořte z bramborového těsta například válečky.

Suroviny

varný typ C
škrob 10 g
mouka pšeničná hrubá 20 g
lze nahradit polohrubou
sůl
olej
na smažení
Na trojobal
vejce 2 ks
prošlehané
strouhanka

Postup

1

Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo protlačte pasírovačem na brambory. Smíchejte s moukou, škrobem a žloutkem, osolte a vytvarujte malé kuličky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku – bude se s nimi pak lépe pracovat.

 
2

Krokety obalte v trojobalu: nejdřív v mouce, tu oklepte a poté krokety obalte v prošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok s vajíčkem a strouhankou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...