0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zlaté krokety
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1661 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 97 g
Tuky 110 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí příprava kroket je překvapivě snadná a výsledek je hodný i svátečního stolu.

Suroviny

brambory 500 g
střední
máslo 40 g
muškátový oříšek
sůl
pepř
parmazán 1 PL
či grana padano, strouhaný
žloutek 2 ks
krupice
či dětská krupička (nemusí být)
mouka pšeničná hladká
na trojobal
vejce 1 ks
na trojobal
strouhanka
na trojobal
olej
na smažení

1 Kaši připravte podle základního receptu, ale nepřidávejte do ní mléko. Nechte ji velmi dobře vysušit na mírném plameni.

2 Pak vmíchejte sýr a žloutky a nechte zchladnout. Pokud je hmota řídká, přidejte zhruba dvě hrstky krupičky. Pomoučněnýma rukama vytvarujte krokety válcovitého tvaru. Obalte je v mouce, prošlehaném vejci a strouhance a usmažte ve vyšší vrstvě oleje. Ideální příloha k masu, a to i k bifteku.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit