Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koriandrové pesto

Koriandrové pesto
ZDROJ: Unsplash/Alyson McPhee
sdílet:

Nejen z bazalky se dá vyčarovat voňavá směs, která je skvělá jen tak na křupavou bagetu nebo třeba k rybě. Zkuste k tomu pustit koriandr. Koriandrové pesto je svěží a díky své zářivě zelené barvě rozzáří mnoho pokrmů. Za tip budete rádi především ve chvíli, kdy vám doma koupený koriandr začíná podléhat zkáze!

  • Nasekejte 100 g nesolených arašídů (nebo kešu, piniových oříšků, mandlí), 4 svazky koriandru a 1-2 stroužky česneku. Uřete v hmoždíři s 6 lžícemi oleje, zakápněte limetkovou šťávou a ochuťte solí a pepřem.
  • Můžete přidat i nastrouhaný tvrdý sýr (parmazán, pecorino) nebo chilli papričku. Nemáte-li hmoždíř, použijte mixér.
  • Koriandrové pesto se hodí k orientálním pokrmům, můžete s ním ochutit ryby, kuskus nebo rýži. Skvěle si rozumí i s rajčaty.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín