Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koriandrové pesto

Koriandrové pesto
ZDROJ: Unsplash/Alyson McPhee
sdílet:

Nejen z bazalky se dá vyčarovat voňavá směs, která je skvělá jen tak na křupavou bagetu nebo třeba k rybě. Zkuste k tomu pustit koriandr. Koriandrové pesto je svěží a díky své zářivě zelené barvě rozzáří mnoho pokrmů. Za tip budete rádi především ve chvíli, kdy vám doma koupený koriandr začíná podléhat zkáze!

  • Nasekejte 100 g nesolených arašídů (nebo kešu, piniových oříšků, mandlí), 4 svazky koriandru a 1-2 stroužky česneku. Uřete v hmoždíři s 6 lžícemi oleje, zakápněte limetkovou šťávou a ochuťte solí a pepřem.
  • Můžete přidat i nastrouhaný tvrdý sýr (parmazán, pecorino) nebo chilli papričku. Nemáte-li hmoždíř, použijte mixér.
  • Koriandrové pesto se hodí k orientálním pokrmům, můžete s ním ochutit ryby, kuskus nebo rýži. Skvěle si rozumí i s rajčaty.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč