Co zařadit do valentýnské večeře, abyste si po ní nešli zdřímnout na kanape?
Mořské plody
Povzbudivý vliv ústřic je všeobecně známý, ale afrodiziakální účinky má i spousta dalších potravin. Například zázvor (a také celer, datle, hořčice, paprika, rozmarýn, šafrán…) stimuluje centrální nervový systém, skořice a chilli pak rozehřívají.
Hříšný dezert
Čokoláda obsahuje aminokyselinu tryptofan, která se v těle přeměňuje na serotonin – látku, jež kromě dobré nálady přináší i sexuální vzrušení. Navíc obsahuje fenyletylamin – což je látka, která se v těle tvoří, právě když jsme zamilovaní.
Bublinky
K valentýnské večeři se skvěle hodí luxusní šampaňské nebo kvalitní šumivé víno. Dopřát si také můžete elegantní červené víno, například merlot, bordeaux nebo španělskou rioju. K dezertu si dejte kávu, neusnete.