0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

28 dní Suchýho února právě začíná: Vyberte si z nabídky nealko nápojů

28 dní Suchýho února právě začíná: Vyberte si z nabídky nealko nápojů
sdílet:

Dnešním dnem začíná pro mnoho příznivců české kampaně Suchej únor. Co tato výzva nejkratšího měsíce roku obnáší, proč ji vyzkoušet a na co chce upozornit vám rádi prozradíme. Třeba letos budete „sušit“ i vy. Navíc se můžete inspirovat postupy na přípravu nealkoholických nápojů, díky kterým na suchu přežijete s grácií.

Jak chutná suchej únor

Česká kampaň pro všechny, kteří si chtějí otestovat vlastní vztah k alkoholu, proběhla poprvé v roce 2013. Každý z účastníků si tak už po desáté může vyzkoušet, jakou roli v jeho životě sehrává právě alkohol. K dodržení pomáhá také registrace na stránkách této akce, jenž je dobrovolná a slouží k podpoře i dobročinných projektů.

  • První Suchej únor uspořádala Liga otevřených mužů v roce 2013 jako kampaň zaměřenou na mužské zdraví. Pohnutkou bylo první místo českých mužů v pití alkoholu.
  • Prvního ročníku se zúčastnilo cirka 100 můžu, akce se však stala věhlasnou a zaujala i ženy.
  • Informace o této akci překonaly hranice naší republiky a jsou již v povědomí dalších států.
  • Připojte se letos i vy a vyzkoušejte, zda 28 dní bez alkoholu zvládnete bez větších problémů. K ruce vám může být také Suchá kniha, která v 28 kapitolách šíří osvětu i inspiraci proč pitný režim stavět na nealkoholických nápojích.  

Proč se zapojit

Na oficiálních stránkách kampaně jsou uvedeny pádné důvody, proč tuto iniciativu brát v potaz a rovnou se do ní zapojit. Zajímavý je také test nezávislosti, který vám pomůže rozpoznat, jak jste na tom ve vztahu s alkoholem. Cílem je vystoupit ze zaběhlých návyků a zkusit měsíc s naprosto čistou hlavou.

Čím si připít během suchého února

Italské Crodino

Oblíbené Crodino se zrodilo v Itálii v roce 1964. Vyrábí se v obci Crodo, v italské provincii Verbano Cusio-Ossola (oblast Piemont). Je typické svou hořkosladkou příchutí, která díky své rozmanitosti nabízí možnost vychutnat si oblíbený nápoj v různých variantách – čistý, se sodou, tonikem i čerstvou pomerančovou šťávou. Vždy musí být ale pořádně vychlazený.

  • Chuť tohoto nápoje vzniká louhováním koření, bylin, dřeva a kořenů z nejrůznějších koutů světa v místní pramenité vodě.

Gin bez alkoholu

Díky nealkoholickému ginu Ceder's Crisp si svůj oblíbený drink můžete dopřát i během Suchýho února. Autentické chuti ginu je dosaženo kombinací švédské vody a divokých bylin rostoucích v jihoafrickém pohoří Cederberg. Pokud hledáte lehký sofistikovaný nápoj či vhodnou nealkoholickou alternativu ke klasickému ginu s tonikem, aniž by museli slevit z kvality, jste na správné adrese. Zkuste si připravit koktejl podle našeho receptu!

Nealkoholický punč

Pořádáte párty a potřebujete vymyslet alternativu pro ‚sucháče‘? Všechny vyznavače Suchýho února určitě potěší ovocný virgin punč. Červené víno a rum v něm nehledejte, chuť mu dodává sušené ovoce! Podávat ho můžete horký, vychlazený i vlažný. Určitě se setká s úspěchem

Domácí ledový čaj 

Na alkoholických drincích milujeme jejich svěžest, za kterou v mnoha případech stojí led. Když si připravíte domácí ledový čaj, ozdobíte ho mátou, okurkou a citronem a přelijete do skleniček na alko koktejly, budete mít pocit, že je v něm panák vodky. 

Nealkoholická vína

Nealkoholickým vínem nemyslíme dětské rychlé špunty, řada vinařství dnes nabízí ve svém portfoliu také nealkoholická vína. Jsou vyrobená tradiční metodou, avšak procesem vakuové extrakce ztratí veškerý alkohol. Charakteristika vína zůstává zachována, má svou vůni i nezaměnitelnou chuť. Nižší je také obsah kalorií.

Související články

Autor: Hana Kovaříková

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč