3 tipy na kurzy italské kuchyně

sdílet:
Venku mrzne, až praští. Roztajte s vařečkou v ruce. Vybrali jsme pro vás oblíbené kurzy vaření, kde vás naučí jídla s italským temperamentem. Rezervujte si své místo včas!

Pražský kulinářský institut, Praha: Výroba domácích těstovin a jednoduché italské omáčky


Šéfkuchař italské restaurace La Finestra s vámi projde krok ze krokem výrobu domácí těstovin, ke kterým si uvaříte snadné italské omáčky. V menu kurzu najdete pappardelle s houbami, taglierini s mořskými plody, lasagne s pečenou čekankou a cannelloni s omáčkou z čerstvých rajčat.

Termín kurzu: 19. února 2014
Info: www.prakul.cz

Chefparade, Praha: Italská kuchyně I.


Na domácí těstoviny a italské omáčky se zaměřuje i kurz v žižkovské škole vaření. Naučíte se připravit lasagne, bazalkové pesto s piniovými oříšky a olivovým olejem, tradiční boloňské ragú, krémové risotto s parmazánem a osvěžující citronový piškot s malinami.

Termín kurzu:
6. února 2014
Info: www.chefparade.cz


Divoká vařečka, Brno: Italské tradiční dezerty


Šéfcukrář restaurace Il Mercato vás zasvětí do přípravy návykových sladkostí. Naučíte se profiterolky z odpalovaného těsta, vařený žloutkový krém a sicilskou specialitu cannoli (smažené trubičky plněné ricottovým krémem). Chybět nemůže ani klasické tiramisu v moderní úpravě, drobenkový dort s pečenými mandlemi a křehká crostata ze šlehaného těsta. Co si přát víc? Snad už jen šálek silného espresa.

Termín kurzu: 18. února 2014
Info: www.divoka-varecka.cz

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit