Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italský hroznový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 39
Do 75 minut Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2452 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 254 g
Tuky 133 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatý a vláčný koláč typický pro italské vinobraní můžete vyzkoušet sami v našich zeměpisných šířkách. Italský koláč z hroznového vína překvapí i zachutná.

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
rozpuštěné + na vymazání
olivový olej extra panenský 60 ml
mléko 80 ml
plnotučné
vanilkový extrakt ½ ČL
nebo špetka pravé mleté vanilky
kypřicí prášek do pečiva ¾ ČL
+ trocha na vysypání formy
sůl 1 špetka
strouhaná
sušená pomerančová kůra 2 PL
strouhaná
červené, bez pecek
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymažte, vysypte moukou a přebytek oklepněte.

2

Elektrickými metlami zpěňte žloutky s cukrem, aby směs nabyla; asi 3 minuty.

3

Vešlehejte máslo, olej, mléko a vanilku.

4

Mouku s práškem a solí prosijte do mísy, vmíchejte citrusovou kůru. Vše přisypte ke žloutkům a dobře vmíchejte vařečkou. Nechte asi deset minut stát, aby se vůně promísily.

5

Vmíchejte asi dvě třetiny hroznů, přesuňte do formy a uhlaďte stěrkou.

6

Posypte zbylými kuličkami vína a pečte asi čtyřicet minut, až bude koláč zlatý a na dotek pružný. Vyjměte a nechte dochladnout na mřížce. Podávejte pocukrované.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

16.08.2009 13:31
A co ty bílky , není uvedeno s nimi ??????? Vyzkouším, uvidím.
31.10.2008 08:29
koláč nás moc nenadchnul, víno s peckama otravuje a chut neni nijak zvláštní, od apetitu jsem zvyklá na jiný mlsky...

Apetit magazín