Šťavnatý a vláčný koláč typický pro italské vinobraní můžete vyzkoušet sami v našich zeměpisných šířkách. Italský koláč z hroznového vína překvapí i zachutná.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymažte, vysypte moukou a přebytek oklepněte.
Elektrickými metlami zpěňte žloutky s cukrem, aby směs nabyla; asi 3 minuty.
Vešlehejte máslo, olej, mléko a vanilku.
Mouku s práškem a solí prosijte do mísy, vmíchejte citrusovou kůru. Vše přisypte ke žloutkům a dobře vmíchejte vařečkou. Nechte asi deset minut stát, aby se vůně promísily.
Vmíchejte asi dvě třetiny hroznů, přesuňte do formy a uhlaďte stěrkou.
Posypte zbylými kuličkami vína a pečte asi čtyřicet minut, až bude koláč zlatý a na dotek pružný. Vyjměte a nechte dochladnout na mřížce. Podávejte pocukrované.
Komentáře