0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čejkovické bylinkové slavnosti ve znamení kurkumy a Zero Waste

Čejkovické bylinkové slavnosti
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V Čejkovicích u Hodonína se první zářijovou neděli 4. 9. 2016) v 10:30 opět otevřou brány všem milovníkům bylinek a koření. Již 7. ročník Čejkovických bylinkových slavností přinese den plný radosti, ochutnávek, vůní a zajímavých přednášek.

Komentované prohlídky ve výrobě biočajových nálevových sáčků, kulturní program včetně divadla nejen pro ty nejmenší, domácí bylinková zmrzlina, dorty od místních cukrářek, čajový salon s kavárnou, přilehlá louka pro odpočinek, zahrádka sv. Hildegardy se zábavnými prvky, Varmužova cimbálka a vstupné zdarma. To je sluníčkový den plný pohody se SONNENTOREM.

Letošní ročník se ponese ve znamení kurkumy. Se žlutooranžovým práškem se návštěvník setká doslova na každém kroku. Ať už na stanovišti ochutnávek Směsí květů a koření v podobě pomazánek, jako studeného nebo horkého prastarého ajurvédského nápoje Kurkuma Latte, při mlsání domácí kurkumové zmrzliny v čajovém salonu s kavárnou Čas na čaj. Snít svůj kurkumový sen a užívat si ze tří stejnojmenných čajových novinek SONNENTORU, mohou návštěvníci na přilehlé louce. Voňavý, Zlatý a Jemný kurkumový sen je odnese do dalekých krajů plných kořeněných vůní.

Čejkovické bylinkové slavnosti

Bylinky a koření dováží SONNENTOR z celého světa v rámci tzv. direct-tradeových projektů. „Ať už se jedná o suroviny od místních sedláků z České republiky nebo Rakouska, nebo o suroviny ze zámoří, přistupujeme ke všem stejně,” říká Robert Tichý ze SONNENTORU. „Pro nás je nesmírně důležitý férový přístup k dodavatelům, obchodním partnerům, kolegům, ochraně životního prostředí a spravedlivému odměňování. Je to součást naší filozofie. Tyto hodnoty jsou součástí naší každodenní práce a nevyžadují si další loga na našich produktech. Nakupujeme suroviny, které splňují na 100 % normy férového obchodu,” vysvětluje dále Robert Tichý. O tom se firma přesvědčuje osobně přímo na farmách sedláků po celém světě.

Se všemi svými partnery obchoduje v duchu fair trade a stojí pevně na přímém obchodu se zemědělci z celého světa. Přímý obchod spočívá v tom, že firmy nakupují surovinu přímo od pěstitelů. Zároveň je pro SONNENTOR samozřejmostí poctivý způsob obchodování. Zásadním kritériem je zejména poctivá výkupní cena suroviny, platba v den dodání suroviny a mnohdy také předem. „Naše pěstitele známe osobně a zakládáme si na dlouholetém partnerství,“ dodává Tichý.

Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé lákají na Čejkovické bylinkové slavnosti každým rokem mnoho tisíc návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu bude také cyklus přednášek paní Margit Slimákové o zdravém stravování. Zvláště pro děti, ale nejen pro ně, vystoupí Víťa Marčík a jeho divadlo. Letošní slavnosti budou bezodpadové v duchu Zero waste.

Čejkovické bylinkové slavnosti Čejkovické bylinkové slavnosti

Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů bude pro všechny zdarma.
Další informace najdete na www.sonnentor.cz nebo na Facebookovém profilu www.facebook.com/SonnentorCejkovice.

Související články

Seznamte se s golden milk alias kurkumovým mlékem
  • Zajímavosti

Seznamte se s golden milk alias kurkumovým mlékem

Tento lahodný teplý nápoj z rostlinného mléka a kurkumy nejen skvěle chutná, zahřeje, ale dokonce všestranně pomáhá lidskému organismu. Kurkuma je téměř zázračnou rostlinou zmírňující bolest, zánětlivost, a podporuje krevní oběh. Hrníček...
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit