0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 311 g
Tuky 41 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i nachlazení.

Suroviny

nudle rýžové 200 g
tenkých vermicelli
rostlinný olej 2 PL
šalotka 2 ks
nakrájené najemno
zázvor (čerstvý) 2 cm
nastrouhaného
česnek 4 stroužky
podrcené
2 ČL
sušená kurkuma mleté (nebo nastrouhaný kousek čerstvé)
koriandr mletý 1 ČL
1 ČL
římský kmín mletý
kajenský pepř špetka
nebo podle chuti
vývar kuřecí 1 l
citronová tráva 1
podrcený
sůl
sterilovaná cizrna 0.5 ks
opláchnuté
kuře uzené 1 ks
maso obrané a natrhané
2 hrsti
listový baby špenát
koriandr
na ozdobu
sezamová semínka
černý a bílý na posypání

1 Rýžové nudle namočte do studené vody a dejte stranou.

2 V hrnci rozehřejte olej a opečte šalotky, až zprůhlední. Přidejte zázvor, ztlumte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte opláchnutou cizrnu, kuřecí maso a společně dobře prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.

3 Rýžové nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Polévku posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit