Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 311 g
Tuky 41 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i nachlazení.

Suroviny

nudle rýžové 200 g
tenkých vermicelli
rostlinný olej 2 PL
šalotka 2 ks
nakrájené najemno
zázvor (čerstvý) 2 cm
nastrouhaného
česnek 4 stroužky
podrcené
2 ČL
sušená kurkuma mleté (nebo nastrouhaný kousek čerstvé)
koriandr mletý 1 ČL
1 ČL
římský kmín mletý
kajenský pepř špetka
nebo podle chuti
vývar kuřecí 1 l
citronová tráva 1
podrcený
sůl
sterilovaná cizrna 0.5 ks
opláchnuté
kuře uzené 1 ks
maso obrané a natrhané
2 hrsti
listový baby špenát
koriandr
na ozdobu
sezamová semínka
černý a bílý na posypání

1 Rýžové nudle namočte do studené vody a dejte stranou.

2 V hrnci rozehřejte olej a opečte šalotky, až zprůhlední. Přidejte zázvor, ztlumte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte opláchnutou cizrnu, kuřecí maso a společně dobře prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.

3 Rýžové nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Polévku posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit