Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem
Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2711 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 418 g
Tuky 54 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i nachlazení.

Suroviny

nudle rýžové 200 g
tenkých vermicelli
rostlinný olej 2 PL
nakrájené najemno
zázvor (čerstvý) 2 cm
nastrouhaného
česnek 4 stroužky
podrcené
sušená, nebo nastrouhaný kousek čerstvé
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
kajenský pepř špetka
nebo podle chuti
vývar kuřecí 1 l
citronová tráva 1
stonek, podrcený
sůl
cizrna ½ konzervy
opláchnuté
stehno, maso obrané a natrhané
koriandr čerstvý
na ozdobu
limetová šťáva
na dochucení
sezamová semínka
černý a bílý na posypání

Postup

1

Rýžové nudle namočte do studené vody a dejte stranou.

2

V hrnci rozehřejte olej a opečte šalotky, až zprůhlední. Přidejte zázvor, ztlumte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte opláchnutou cizrnu, kuřecí maso a společně dobře prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.

3

Rýžové nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Polévku posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín