Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i nachlazení.
Suroviny
Postup
Rýžové nudle namočte do studené vody a dejte stranou.
V hrnci rozehřejte olej a opečte šalotky, až zprůhlední. Přidejte zázvor, ztlumte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte opláchnutou cizrnu, kuřecí maso a společně dobře prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.
Rýžové nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Polévku posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.