Zázvorovo-kurkumové latte

Zázvorovo-kurkumové latte

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 30 g
Tuky 5 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oddenek kurkumovníku (rostlina příbuzná další léčivce známé jako koření, zázvorovníku lékařskému) obsahuje barviva kurkuminoidy, jež mají protizánětlivé účinky a pomáhají chránit jaterní buňky před poškozením alkoholem a jedy z prostředí. Kurkuma rovněž může působit v prevenci srdečních a mozkových příhod. Připisuje se jí mimo jiné i role v předcházení demenci.

Související recepty

Suroviny

mandlové mléko 250 ml
neslazené
kurkuma (mletá) 1 PL
čerstvá, nastrouhaná, oloupaná, může být i 1 lžička sušené mleté
zázvor (čerstvý) 1 PL
čerstvý, nastrouhaný
skořice 1 svitek
pepř špetka
černý, mletý, čerstvý
cukr 1 ČL
kokosový nebo třtinový

1 V rendlíku pomalu ohřejte mléko. Pak přidejte všechny ingredience a opatrně přiveďte k varu. Odstavte a přelijte do šálků. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit