
Zázvorovo-kurkumové latte
Oddenek kurkumovníku (rostlina příbuzná další léčivce známé jako koření, zázvorovníku lékařskému) obsahuje barviva kurkuminoidy, jež mají protizánětlivé účinky a pomáhají chránit jaterní buňky před poškozením alkoholem a jedy z prostředí. Kurkuma rovněž může působit v prevenci srdečních a mozkových příhod. Připisuje se jí mimo jiné i role v předcházení demenci.
Vydání: 2017/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 250ml neslazeného mandlového mléka
- 1 lžíce nastrouhané čerstvé kurkumy, oloupané (může být i 1 lžička sušené mleté)
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, oloupaného
- 1 svitek skořice
- špetka mletého černého pepře
- 1 lžička kokosového nebo třtinového cukru
Příprava jídla
1 V rendlíku pomalu ohřejte mléko. Pak přidejte všechny ingredience a opatrně přiveďte k varu. Odstavte a přelijte do šálků. Ihned podávejte.
Přidat komentář