Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

2.2 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 636 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 120 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, kterou v zimních měsících opravdu oceníte – zahřeje, uzdraví a potěší oči. Vysokorychlostní mixér Tefal Ultrablend Cook ji navíc připraví téměř sám! Stačí, když nakrájíte suroviny a pak už se můžete v klidu věnovat prostírání stolu k večeři.

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
mrkev 5 ks
nahrubo
česnek 3 stroužky
prolisované
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
čerstvý, oloupaný a nastrouhaný
vývar zeleninový 750 ml
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
kokosové mléko
hrst
černá sezamová semínka
hrst
lístky čerstvého koriandru

Postup

1

Všechny suroviny od cibule až po zeleninový vývar dáme do mixéru. V Tefal Ultrablend Cook vybereme automatický program ‚polévka‘ a zapneme, mixér se o vše postará sám a upozorní na dokončení polévky zvukovým signálem.

2

Nakonec doladíme citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Podáváme zakápnuté kokosovým mlékem a posypané černými sezamovými semínky a lístky čerstvého koriandru.

mixér

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit