Od pátku 28. října do neděle 30. října 2016 se na Výstavišti uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa a obrazů malovaných čokoládou, s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Čokoládový Festival 2016 pořádaný agenturou ChrisFromParis, jehož mediálním partnerem je i časopis Apetit, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
Můžete se těšit na:
- výstavu historie čokolády
- vaření s čokoládou
- stánkový prodej
- degustace
- workshopy
- vystoupení
Vstupné činí 50 Kč (30 Kč pro seniory/30 Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma.
I tento rok se na Čokoládovém festivalu můžete zapojit do nejrůznějších workshopů, a to jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…). Ve výstavním sále bude ke zhlédnutí bezmála 600 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností Xočo, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Chocolat Fellini, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Sirupárna,… Druhý čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Pátek 28. 10. od 14:00 do 18:00
Sobota 29. 10. od 10:00 do 18:00
Neděle 30. 10. od 10:00 do 16:00
Program České Budějovice Čokoládový Festival 2016
Pátek:
- 14:30 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
- 15:15 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce
- 16:00 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
- 16:40 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
- 17:15 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
Sobota:
- 10:15 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce
- 11:15 - Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády citrusové šťávy
- 12:00 - Jakub Srovnal: Domácí nutella
- 12:30 - Jan Péter: Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
- 13:15 - Jakub Srovnal: Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
- 14:00 - Jan Péter: Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
- 14:45 - Jakub Srovnal: Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
- 15:30 - Jan Péter: Kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhance a omáčka mole poblano
- 16.15 - Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
- 17:00 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
Neděli:
- 10:30 - Jakub Srovnal: Domácí nutella
- 11:15 - Siruparna.cz: Kuře v čili čokoládě
- 12:30 - Jakub Srovnal: Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
- 13:15 - Jakub Srovnal: Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
- 14:00 - Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
- 14:45 - Siruparna.cz: Chilli con carne s tmavou čokoládou
- 15:30 - Jakub Srovnal: Čokoládovo-banánový řez, domácí čokoláda s ořechy a rozinkami