0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový Festival 2016 v Českých Budějovicích

čokoládový festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:
Od pátku 28. října do neděle 30. října 2016 se na Výstavišti uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa a obrazů malovaných čokoládou, s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Čokoládový Festival 2016 pořádaný agenturou ChrisFromParis, jehož mediálním partnerem je i časopis Apetit, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Můžete se těšit na:

  • výstavu historie čokolády
  • vaření s čokoládou
  • stánkový prodej
  • degustace
  • workshopy
  • vystoupení

Vstupné činí 50 Kč (30 Kč pro seniory/30 Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma
 
I tento rok se na Čokoládovém festivalu můžete zapojit do nejrůznějších workshopů, a to jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…). Ve výstavním sále bude ke zhlédnutí bezmála 600 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností Xočo, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Chocolat Fellini, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Sirupárna,… Druhý čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
 
Pátek 28. 10. od 14:00 do 18:00
Sobota 29. 10. od 10:00 do 18:00
Neděle 30. 10. od 10:00 do 16:00
  

Program České Budějovice Čokoládový Festival 2016 

Pátek:
  • 14:30 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
  • 15:15 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce
  • 16:00 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
  • 16:40 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
  • 17:15 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
 
Sobota:
  • 10:15 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce
  • 11:15 - Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády citrusové šťávy
  • 12:00 - Jakub Srovnal: Domácí nutella
  • 12:30 - Jan Péter: Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
  • 13:15 - Jakub Srovnal: Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
  • 14:00 - Jan Péter: Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
  • 14:45 - Jakub Srovnal: Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
  • 15:30 - Jan Péter: Kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhance a omáčka mole poblano
  • 16.15 - Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
  • 17:00 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
 
Neděli:
  • 10:30 - Jakub Srovnal: Domácí nutella
  • 11:15 - Siruparna.cz: Kuře v čili čokoládě
  • 12:30 - Jakub Srovnal: Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
  • 13:15 - Jakub Srovnal: Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
  • 14:00 - Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
  • 14:45 - Siruparna.cz: Chilli con carne s tmavou čokoládou
  • 15:30 - Jakub Srovnal: Čokoládovo-banánový řez, domácí čokoláda s ořechy a rozinkami
 
čokoládový festival plakát

 

Související články

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč