0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový Festival 2016 v Českých Budějovicích

čokoládový festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:
Od pátku 28. října do neděle 30. října 2016 se na Výstavišti uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa a obrazů malovaných čokoládou, s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Čokoládový Festival 2016 pořádaný agenturou ChrisFromParis, jehož mediálním partnerem je i časopis Apetit, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Můžete se těšit na:

  • výstavu historie čokolády
  • vaření s čokoládou
  • stánkový prodej
  • degustace
  • workshopy
  • vystoupení

Vstupné činí 50 Kč (30 Kč pro seniory/30 Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma
 
I tento rok se na Čokoládovém festivalu můžete zapojit do nejrůznějších workshopů, a to jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…). Ve výstavním sále bude ke zhlédnutí bezmála 600 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností Xočo, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Chocolat Fellini, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Sirupárna,… Druhý čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
 
Pátek 28. 10. od 14:00 do 18:00
Sobota 29. 10. od 10:00 do 18:00
Neděle 30. 10. od 10:00 do 16:00
  

Program České Budějovice Čokoládový Festival 2016 

Pátek:
  • 14:30 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
  • 15:15 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce
  • 16:00 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
  • 16:40 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
  • 17:15 - Roman Sejval: výroba bonbonu a bonboniéry
 
Sobota:
  • 10:15 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce
  • 11:15 - Jan Péter: Kousky lososa s omáčkou z bílé čokolády citrusové šťávy
  • 12:00 - Jakub Srovnal: Domácí nutella
  • 12:30 - Jan Péter: Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
  • 13:15 - Jakub Srovnal: Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
  • 14:00 - Jan Péter: Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
  • 14:45 - Jakub Srovnal: Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
  • 15:30 - Jan Péter: Kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhance a omáčka mole poblano
  • 16.15 - Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
  • 17:00 - Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
 
Neděli:
  • 10:30 - Jakub Srovnal: Domácí nutella
  • 11:15 - Siruparna.cz: Kuře v čili čokoládě
  • 12:30 - Jakub Srovnal: Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
  • 13:15 - Jakub Srovnal: Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
  • 14:00 - Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
  • 14:45 - Siruparna.cz: Chilli con carne s tmavou čokoládou
  • 15:30 - Jakub Srovnal: Čokoládovo-banánový řez, domácí čokoláda s ořechy a rozinkami
 
čokoládový festival plakát

 

Související články

Tmavá čokoláda nemusí být hořká!
  • Soutěže

Tmavá čokoláda nemusí být hořká!

Propagace značky Lindt.Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.Pro některé milovníky čokolády je však tato chuť už příliš hořká. Proto Lindt představuje novou řadu čokolád Excellence Mild s jemnou chutí.Pro Excellence...
Naučte se domácí čokoládové pralinky
  • Zajímavosti

Naučte se domácí čokoládové pralinky

Společně s kuchařem Michalem Nevtípilem si vlastnoručně vyrobíte čokoládové pralinky, které si jako vzpomínku na kurz odnesete domů v dárkové krabičce. Dozvíte se, jak vybírat čokoládu a jak ji pro výrobu pralinek upravit. Naučíte se...
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit