0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinované broskve s medem a čokoládou

Gratinované broskve s medem a čokoládou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8350 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 994 g
Tuky 400 g
Vláknina 143 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.

Suroviny

sušenky 15 ks
esíčka nebo Derby
loupané
čokoláda na vaření 80 g
nalámané na kousky
vejce 1 ks
velké, lehce našlehané
med 2 PL
tekutý
máslo 30 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Broskve rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu pomocí ostré lžičky trochu vydlabejte.

2

Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.

3

Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.27

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč