Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinované broskve s medem a čokoládou

Gratinované broskve s medem a čokoládou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8350 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 994 g
Tuky 400 g
Vláknina 143 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.

Suroviny

sušenky 15 ks
esíčka nebo Derby
loupané
čokoláda na vaření 80 g
nalámané na kousky
vejce 1 ks
velké, lehce našlehané
med 2 PL
tekutý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Broskve rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu pomocí ostré lžičky trochu vydlabejte.

2

Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.

3

Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:41
Recept se nachází v č.9/04, str.27

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč