Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.
Suroviny
broskve
6
ks
sušenky
15
ks
esíčka nebo Derby
mandle
50
g
loupané
čokoláda na vaření
80
g
nalámané na kousky
vejce
1
ks
velké, lehce našlehané
med
2
PL
tekutý
zakysaná smetana
200
ml
máslo
30
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Broskve rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu pomocí ostré lžičky trochu vydlabejte.
2
Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.
3
Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Broskve a nektarinky: 22 nejlepších receptů(22 receptů)
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)
Komentáře
Anonym
30.08.2007 17:41
Apetit 9/04