0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s voňavým krémem

Čokoládový dort s voňavým krémem

3.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5429 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 486 g
Tuky 317 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort s růžovou korunou.

Suroviny

vejce 5 ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr 150 g
sůl špetka
mouka pšeničná polohrubá 150 g
škrob 30 g
kakao 40 g
holandského typu
olej 100 ml
mléko 100 ml
máslo
na vymazání
strouhanka
na vysypáni formy
Na krém
mléko 500 ml
krupicový cukr 80 g
mouka pšeničná polohrubá 80 g
vejce 2 ks
máslo 150 g
lze nahradit hrstí jahod
Na ozdobu
kakao
na poprášení
moučkový cukr
jedlé květy
lístky růží
na zvlhčení růžových lístků
krupicový cukr
na obal růžových lístků

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Cukr utřete v míse se žloutky, solí, mlékem, kakaem a olejem. Navrch prosijte mouku se škrobem a zpracujte. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a vetřete k těstu.

2

Kulatou formu o průměru cca 20 cm s vyššími okraji nebo kastrůlek vymastěte a vysypte strouhankou, případně vyložte kolečkem pečicího papíru. Vlijte těsto a formu vložte do trouby.

3

Pečte půl hodiny; propečenost zkuste vpíchnutím špejle – neměly by na ní ulpět vlhké drobečky.

4

Mléko, vejce, cukr a mouku na krém ušlehejte na vodní lázni. Nechte trochu vychladnout a do směsi vetřete máslo i nadrobno nakrájené ovoce. Plátky růží namočte v bílku a cukru a nechte asi 20 minut oschnout na kuchyňském papíru nebo ubrousku.

5

Mírně vychladlý dort vyklopte z formy, odřízněte ‚víčko‘, vydlabejte vnitřek a dort naplňte krémem. Přiklopte víčkem z těsta, dort poprašte cukrem a kakaem a ozdobte pocukrovanými růžovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Anonym

Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Anonym

Bohužel nemám, ale vypadá to, že by se z mléka a mouky měla uvařit defakto jakoby krupisová kaše. Ale jen můj odhad - nezkoušela jsem :-)

Anonym

Ze vsech ingridienci musis uvarit hustou kasici na lazni a pak az vystydne pridat maslo a slechat az to shoustne. ten krem se opravdu podoba kremu na medovnik.Hodne stesti! :-)

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.29

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč