Dort s růžovou korunou.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Cukr utřete v míse se žloutky, solí, mlékem, kakaem a olejem. Navrch prosijte mouku se škrobem a zpracujte. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a vetřete k těstu.
Kulatou formu o průměru cca 20 cm s vyššími okraji nebo kastrůlek vymastěte a vysypte strouhankou, případně vyložte kolečkem pečicího papíru. Vlijte těsto a formu vložte do trouby.
Pečte půl hodiny; propečenost zkuste vpíchnutím špejle – neměly by na ní ulpět vlhké drobečky.
Mléko, vejce, cukr a mouku na krém ušlehejte na vodní lázni. Nechte trochu vychladnout a do směsi vetřete máslo i nadrobno nakrájené ovoce. Plátky růží namočte v bílku a cukru a nechte asi 20 minut oschnout na kuchyňském papíru nebo ubrousku.
Mírně vychladlý dort vyklopte z formy, odřízněte ‚víčko‘, vydlabejte vnitřek a dort naplňte krémem. Přiklopte víčkem z těsta, dort poprašte cukrem a kakaem a ozdobte pocukrovanými růžovými lístky.
Komentáře