Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládový dort s voňavým krémem

Čokoládový dort s voňavým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5429 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 486 g
Tuky 317 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort s růžovou korunou.

Suroviny

vejce 5 ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr 150 g
sůl špetka
mouka pšeničná polohrubá 150 g
škrob 30 g
kakao 40 g
holandského typu
olej 100 ml
mléko 100 ml
máslo
na vymazání
strouhanka
na vysypáni formy
Na krém
mléko 500 ml
krupicový cukr 80 g
mouka pšeničná polohrubá 80 g
vejce 2 ks
máslo 150 g
banány 1 ks
lze nahradit hrstí jahod
Na ozdobu
kakao
na poprášení
moučkový cukr
jedlé květy
lístky růží
bílek 1 ks
na zvlhčení růžových lístků
krupicový cukr
na obal růžových lístků

1Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Cukr utřete v míse se žloutky, solí, mlékem, kakaem a olejem. Navrch prosijte mouku se škrobem a zpracujte. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a vetřete k těstu.

2Kulatou formu o průměru cca 20 cm s vyššími okraji nebo kastrůlek vymastěte a vysypte strouhankou, případně vyložte kolečkem pečicího papíru. Vlijte těsto a formu vložte do trouby.

3Pečte půl hodiny; propečenost zkuste vpíchnutím špejle – neměly by na ní ulpět vlhké drobečky.

4Mléko, vejce, cukr a mouku na krém ušlehejte na vodní lázni. Nechte trochu vychladnout a do směsi vetřete máslo i nadrobno nakrájené ovoce. Plátky růží namočte v bílku a cukru a nechte asi 20 minut oschnout na kuchyňském papíru nebo ubrousku.

5Mírně vychladlý dort vyklopte z formy, odřízněte ‚víčko‘, vydlabejte vnitřek a dort naplňte krémem. Přiklopte víčkem z těsta, dort poprašte cukrem a kakaem a ozdobte pocukrovanými růžovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Anonym

Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Anonym

Bohužel nemám, ale vypadá to, že by se z mléka a mouky měla uvařit defakto jakoby krupisová kaše. Ale jen můj odhad - nezkoušela jsem :-)

Anonym

Ze vsech ingridienci musis uvarit hustou kasici na lazni a pak az vystydne pridat maslo a slechat az to shoustne. ten krem se opravdu podoba kremu na medovnik.Hodne stesti! :-)

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.29

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit