Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový dort s voňavým krémem

Čokoládový dort s voňavým krémem

3.5/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5429 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 486 g
Tuky 317 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort s růžovou korunou.

Suroviny

vejce 5 ks
žloutek a bílek zvlášť
sůl špetka
škrob 30 g
kakao 40 g
holandského typu
olej 100 ml
mléko 100 ml
na vymazání
strouhanka
na vysypáni formy
Na krém
mléko 500 ml
vejce 2 ks
máslo 150 g
lze nahradit hrstí jahod
Na ozdobu
na poprášení
jedlé květy
lístky růží
na zvlhčení růžových lístků
na obal růžových lístků

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Cukr utřete v míse se žloutky, solí, mlékem, kakaem a olejem. Navrch prosijte mouku se škrobem a zpracujte. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a vetřete k těstu.

2

Kulatou formu o průměru cca 20 cm s vyššími okraji nebo kastrůlek vymastěte a vysypte strouhankou, případně vyložte kolečkem pečicího papíru. Vlijte těsto a formu vložte do trouby.

3

Pečte půl hodiny; propečenost zkuste vpíchnutím špejle – neměly by na ní ulpět vlhké drobečky.

4

Mléko, vejce, cukr a mouku na krém ušlehejte na vodní lázni. Nechte trochu vychladnout a do směsi vetřete máslo i nadrobno nakrájené ovoce. Plátky růží namočte v bílku a cukru a nechte asi 20 minut oschnout na kuchyňském papíru nebo ubrousku.

5

Mírně vychladlý dort vyklopte z formy, odřízněte ‚víčko‘, vydlabejte vnitřek a dort naplňte krémem. Přiklopte víčkem z těsta, dort poprašte cukrem a kakaem a ozdobte pocukrovanými růžovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:50
Recept se nachází v č.9/04, str.29
14.03.2007 12:18
Ze vsech ingridienci musis uvarit hustou kasici na lazni a pak az vystydne pridat maslo a slechat az to shoustne. ten krem se opravdu podoba kremu na medovnik.Hodne stesti! :-)
19.06.2006 14:24
Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??
02.08.2006 10:06
Bohužel nemám, ale vypadá to, že by se z mléka a mouky měla uvařit defakto jakoby krupisová kaše. Ale jen můj odhad - nezkoušela jsem :-)
19.06.2006 14:24
Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...