0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s voňavým krémem

Čokoládový dort s voňavým krémem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5429 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 486 g
Tuky 317 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort s růžovou korunou.

Suroviny

vejce 5 ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr 150 g
sůl špetka
mouka pšeničná polohrubá 150 g
škrob 30 g
kakao 40 g
holandského typu
olej 100 ml
mléko 100 ml
máslo
na vymazání
strouhanka
na vysypáni formy
Na krém
mléko 500 ml
krupicový cukr 80 g
mouka pšeničná polohrubá 80 g
vejce 2 ks
máslo 150 g
banány 1 ks
lze nahradit hrstí jahod
Na ozdobu
kakao
na poprášení
moučkový cukr
jedlé květy
lístky růží
bílek 1 ks
na zvlhčení růžových lístků
krupicový cukr
na obal růžových lístků

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Cukr utřete v míse se žloutky, solí, mlékem, kakaem a olejem. Navrch prosijte mouku se škrobem a zpracujte. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a vetřete k těstu.

2

Kulatou formu o průměru cca 20 cm s vyššími okraji nebo kastrůlek vymastěte a vysypte strouhankou, případně vyložte kolečkem pečicího papíru. Vlijte těsto a formu vložte do trouby.

3

Pečte půl hodiny; propečenost zkuste vpíchnutím špejle – neměly by na ní ulpět vlhké drobečky.

4

Mléko, vejce, cukr a mouku na krém ušlehejte na vodní lázni. Nechte trochu vychladnout a do směsi vetřete máslo i nadrobno nakrájené ovoce. Plátky růží namočte v bílku a cukru a nechte asi 20 minut oschnout na kuchyňském papíru nebo ubrousku.

5

Mírně vychladlý dort vyklopte z formy, odřízněte ‚víčko‘, vydlabejte vnitřek a dort naplňte krémem. Přiklopte víčkem z těsta, dort poprašte cukrem a kakaem a ozdobte pocukrovanými růžovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Anonym

Korpus se mi povedl, je opravdu výborný, ale krém ne a ne vyšlehat-prostě se to celé pokazilo-máte zkušenosti jak na to ??

Anonym

Bohužel nemám, ale vypadá to, že by se z mléka a mouky měla uvařit defakto jakoby krupisová kaše. Ale jen můj odhad - nezkoušela jsem :-)

Anonym

Ze vsech ingridienci musis uvarit hustou kasici na lazni a pak az vystydne pridat maslo a slechat az to shoustne. ten krem se opravdu podoba kremu na medovnik.Hodne stesti! :-)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit