0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvě lahodné podzimní kaše, které vás zahřejí

Dvě lahodné podzimní kaše, které vás zahřejí
sdílet:

Podzim je obdobím plískanic, ale také teplých svetrů, čajů a snídaňových kaší. Pokud vám připadá, že si připravujete stále tu samou ovesnou kaši dokola, inspirujte se našimi tipy na 2 lahodné podzimní kaše, díky nimž budete ráno konečně vstávat s úsměvem.

Dýňovo-ovesná s mandlovým mlékem

Pokud milujete dýni na všechny způsoby, pak jsou právě říjen a listopad ideálními měsíci, kdy si ji můžete v hojném množství dopřát. V obchodech se to právě teď nejvíce hemží dýněmi hokaido, které se díky své oříškové a nasládlé chuti výborně hodí i do snídaňových kaší. Ovesné vločky vás po ránu dostatečně zasytí a dýně vám zase dodá potřebnou energii. Skvěle se po ní také hubne. Tak pojďme na to.

Připravte si:

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce skořice
  • špetku soli
  • ořechy na dozdobení
  • dýňová semínka na dozdobení

Jak na to:

  1. Nejprve připravíme dýňové pyré. Můžete ho připravit klidně více a podávat ho například ke karbanátkům nebo bezmasým placičkám. Dýni hokaido rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka a nakrájíme na větší kousky. Pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 160°C. Pečeme zhruba 30 minut. Až dýně vychladne, rozmixujeme ji tyčovým mixérem.
  2. Do rendlíku nasypeme vločky, zalijeme mlékem a postupně přidáváme dýňové pyré. Přidáme ořechy, skořici, med a sůl.
  3. Za občasného míchání vaříme do zhoustnutí, před servírováním dozdobíme ořechy a dýňovými semínky.

Jablečná se skořicí a ořechy

Mezi další sezónní ovoce patří samozřejmě také jablka – všech druhů, vůní i chutí. Kdo by je nemiloval? Pokud je navíc ve své ranní kaši chytře zkombinujete například s ořechy, skořicí nebo s perníkovým kořením, rázem získáte úžasnou souhru chutí, která vám připomene babiččin křehký štrúdl i Vánoce.

Připravte si:

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek ovesného mléka
  • pekanové nebo vlašské ořechy
  • perníkové koření
  • skořici
  • 2 jablka nastrouhaná jablka
  • plátky jablek na dozdobení
  • javorový sirup nebo jiné sladidlo podle chuti

Jak na to:

  1. Do rendlíku nasypeme vločky, zalijeme je mlékem, přidáme hrst ořechů a špetku perníkového koření a skořice.
  2. Za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
  3. V druhém rendlíku prohřejeme nastrouhaná jablíčka tak, aby změkla, ale nebyla rozvařená.
  4. Kaši naservírujeme do misky, navrstvíme na ní jablka a dozdobíme ořechy a plátky čerstvých jablek. Nakonec zalijeme javorovým sirupem nebo jiným sladidlem.

Tip na závěr: Pokud máte raději slané, přečtěte si náš recept na úžasnou sýrovou pomazánku.

Související články

Autor: Martina Kojzarová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč