Krupicovou kaši milují všechny děti bez rozdílu věku. Dejte si ji pro jednou taky a ona vás za odměnu přenese do časů bezstarostného dětství…
Suroviny
Postup
Krupici promíchejte s mlékem a se špetkou soli a nechte hodinu, ale klidně i přes noc odpočívat v lednici (namočení krupice zajistí velejemnou konzistenci kaše).
Potom znovu prošlehejte, dno menšího kastrůlku vymažte máslem, aby se vám mléko nepřichytilo, a pozvolna přiveďte k varu.
Za stálého míchání vařte na mírném ohni 5 minut.
Pak odstavte, vmíchejte lžíci másla a rozdělte na talíře. Posypte kakaem a/nebo čokoládou a cukrem a přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Namísto obligátní krupice či krupičky můžete příště použít drcené ovesné vločky. Na rozdíl od celých a nedrcených jim ke změknutí stačí pár minut; navíc je ani nemusíte předem namáčet. V prodejnách zdravé výživy najdete další poklady na přípravu kaše: jáhly nebo pohanku.