Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jáhlová kaše se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 75
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2213 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 288 g
Tuky 91 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jáhly jsou loupané proso a spolu s pohankou se v Beskydech jedly odedávna. Jsou nejen dobré, ale i velmi zdravé. Zkuste je klasicky v podobě jáhlové kaše se švestkami.

Suroviny

jáhly 300 g
mléko 800 ml
sůl 1 špetka
skořicový cukr
švestkový kompot 1 ks

Postup

1

Jáhly dobře promněte ve studené vodě a odstraňte případné nečistoty. Slijte a spařte vroucí vodou, odstraníte tím nahořklou chuť. Když ale koupíte čerstvé kvalitní jáhly, které nejsou žluklé, spařování není třeba.

2

Scezené jáhly zalijte mlékem, přidejte špetku soli, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená.

 
3

Oslaďte podle chuti.

4

Dejte do misek, posypejte skořicovým cukrem, obložte dokola půlkami kompotovaných švestek a uprostřed ozdobte ušlehanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč