Léto otevřených sklepů v Pavlově

cervene vino
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Chystáte se v létě na dovolenou či na výlet na jižní Moravu? Pak si nenechte ujít vinné sklípky v Pavlově.

Jeden vinař vždy drží službu

Před několika lety uzavřelo jedenáct vinařů dohodu, že od půlky června do začátku září bude vždy alespoň jeden z nich držet službu a otevře vinný sklep výletníkům. Při návštěvě Pavlova tak osobně poznáte jednotlivé vinaře, prohlédnete si historické vinné sklepy, a především ochutnáte místní vína.

Od pátku do neděle

Otevírací doba sklepů je vždy v pátek odpoledne (16–20 hodin), v sobotu (10–18 hodin) a v neděli (10–14 hodin). Ochutnávku samozřejmě vinař doplní výkladem k jednotlivým vínům. Většina sklepů má otevřeno i mimo garantované termíny, raději se ale informujte předem.

Pokud by vám to stále bylo málo, nebo jste zavítali do Pavlova mimo vyznačené dny, můžete ještě zkusit vinotéku ve sklepích pod obecním úřadem.



Více na webových stránkách Léto otevřených sklepů.

Související články

Jak degustovat víno jako profesionál
  • Tipy a triky

Jak degustovat víno jako profesionál

Degustace vína není jenom zábava, ale i velké umění, které se řídí přísnými pravidly. Nabízíme vám jejich základní přehled.  ...
Jak poznat dobré víno
  • Zajímavosti

Jak poznat dobré víno

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem...
Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Před objednávkou vína Poté, co vám číšník přinese vinný lístek, vybíráte si víno sami, nebo se ho rovnou můžete zeptat, jaká vína doporučuje. Ptejte se na jejich původ i vlastnosti. Nebojte se říct si o tip i v jiné cenové kategorii,...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit