0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto otevřených sklepů v Pavlově

cervene vino
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Chystáte se v létě na dovolenou či na výlet na jižní Moravu? Pak si nenechte ujít vinné sklípky v Pavlově.

Jeden vinař vždy drží službu

Před několika lety uzavřelo jedenáct vinařů dohodu, že od půlky června do začátku září bude vždy alespoň jeden z nich držet službu a otevře vinný sklep výletníkům. Při návštěvě Pavlova tak osobně poznáte jednotlivé vinaře, prohlédnete si historické vinné sklepy, a především ochutnáte místní vína.

Od pátku do neděle

Otevírací doba sklepů je vždy v pátek odpoledne (16–20 hodin), v sobotu (10–18 hodin) a v neděli (10–14 hodin). Ochutnávku samozřejmě vinař doplní výkladem k jednotlivým vínům. Většina sklepů má otevřeno i mimo garantované termíny, raději se ale informujte předem.

Pokud by vám to stále bylo málo, nebo jste zavítali do Pavlova mimo vyznačené dny, můžete ještě zkusit vinotéku ve sklepích pod obecním úřadem.



Více na webových stránkách Léto otevřených sklepů.

Související články

Jak degustovat víno jako profesionál
  • Tipy a triky

Jak degustovat víno jako profesionál

Degustace vína není jenom zábava, ale i velké umění, které se řídí přísnými pravidly. Nabízíme vám jejich základní přehled. ...
Jak poznat dobré víno
  • Zajímavosti

Jak poznat dobré víno

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem...
Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit