Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová – postará se o to tavený sýr. Pochutnáte si!
Suroviny
chřest bílý
500
g
oloupaný
vývar zeleninový
400
ml
víno bílé
100
ml
sýr
100
g
tavený
bobkový list
2
ks
muškátový oříšek
1
ČL
strouhaný
sůl
pažitka
na ozdobu
Postup
1
Chřest nakrájejte na dvou- až třícentimetrové kousky, zalijte vývarem a vínem, přidejte bobkový list a vařte osm minut. Potom vyjměte bobkový list, přidejte tavený sýr a rozmixujte. Ochuťte muškátovým oříškem a solí.
2
Servírujte v miskách, ozdobené nasekanou pažitkou.
TIP
Pokud jste předtím vařili chřest třeba do salátu nebo jako přílohu, zjednodušte si práci a použijte místo vývaru slitou vodu.
Komentáře