Sýrová polévka s bílým vínem

Sýrová polévka s bílým vínem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1213 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 185 g
Tuky 24 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová – postará se o to tavený sýr. Pochutnáte si!

Suroviny

chřest bílý 500 g
oloupaný
vývar zeleninový 400 ml
víno bílé 100 ml
krémový sýr 100 g
bobkový list 2 ks
muškátový oříšek 1 ČL
strouhaný
sůl
pažitka
na ozdobu
Chřest nakrájejte na dvou- až třícentimetrové kousky, zalijte vývarem a vínem, přidejte bobkový list a vařte osm minut. Potom vyjměte bobkový list, přidejte tavený sýr a rozmixujte. Ochuťte muškátovým oříškem a solí. Servírujte v miskách, ozdobené nasekanou pažitkou.

TIP 
Pokud jste předtím vařili chřest třeba do salátu nebo jako přílohu, zjednodušte si práci a použijte místo vývaru slitou vodu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit