Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová polévka s bílým vínem
Sýrová polévka s bílým vínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrová polévka s bílým vínem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 183 g
Tuky 33 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová – postará se o to tavený sýr. Pochutnáte si!

Suroviny

oloupaný
vývar zeleninový 400 ml
sýr 100 g
tavený
strouhaný
sůl
pažitka
na ozdobu

Postup

1

Chřest nakrájejte na dvou- až třícentimetrové kousky, zalijte vývarem a vínem, přidejte bobkový list a vařte osm minut. Potom vyjměte bobkový list, přidejte tavený sýr a rozmixujte. Ochuťte muškátovým oříškem a solí.

2

Servírujte v miskách, ozdobené nasekanou pažitkou.

TIP
Pokud jste předtím vařili chřest třeba do salátu nebo jako přílohu, zjednodušte si práci a použijte místo vývaru slitou vodu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 21:30
Recept se nachází v č.5/06, str.18
08.05.2008 09:30
docela by mě zajímalo, jestli někdo řešil chřestová vlákna v polévce. O loupání chřestu se tu nepíše. Já chřest (bílý) oloupala, ale stejně byla v polévce i po rozmixování tyč. mix. vlákna, která mi vadí.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...