Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová polévka s bílým vínem
Sýrová polévka s bílým vínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrová polévka s bílým vínem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 183 g
Tuky 33 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová – postará se o to tavený sýr. Pochutnáte si!

Související recepty

Suroviny

oloupaný
vývar zeleninový 400 ml
sýr 100 g
tavený
strouhaný
sůl
pažitka
na ozdobu

Postup

1

Chřest nakrájejte na dvou- až třícentimetrové kousky, zalijte vývarem a vínem, přidejte bobkový list a vařte osm minut. Potom vyjměte bobkový list, přidejte tavený sýr a rozmixujte. Ochuťte muškátovým oříškem a solí.

2

Servírujte v miskách, ozdobené nasekanou pažitkou.

TIP
Pokud jste předtím vařili chřest třeba do salátu nebo jako přílohu, zjednodušte si práci a použijte místo vývaru slitou vodu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 21:30
Recept se nachází v č.5/06, str.18
08.05.2008 09:30
docela by mě zajímalo, jestli někdo řešil chřestová vlákna v polévce. O loupání chřestu se tu nepíše. Já chřest (bílý) oloupala, ale stejně byla v polévce i po rozmixování tyč. mix. vlákna, která mi vadí.

Apetit magazín