Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto s příchutí jahod

jahody
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Na začátku léta vrcholí sezona jahod. Nejvyšší čas uspořádat jahodové hody – ocení je nejen vaše děti. Archeologické výzkumy potvrdily, že na divokých lesních jahodách si pochutnával už pračlověk. Staří Římané nedali dopustit nejen na jejich lahodnou chuť, ale i na jejich léčivé účinky – jsou spolehlivým zdrojem vitaminů A, B, C, E a mnoha minerálních látek. Protože se z 87% skládají z vody a obsahují pouze 32 kalorií na 100 g, jsou oblíbenou potravinou při redukčních dietách.

Vyzkoušejte šťavnatý jahodový koláč

Skryt pre seznam

Suroviny

jahody 300 g
cukr 100 g
na prosypání jahod
škrob 1 PL
mouka pšeničná hrubá 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
vejce 1 ks
olej 125 ml
tuk
na vymazání plechu
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 250 g
máslo 100 g
chladné, nakrájené na kousky

Postup

1

Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...