Kaštany patří mezi typické symboly podzimu. Zabavte děti výrobou kaštanového zvěřince a zkuste si připravit něco dobrého z kaštanů jedlých. Možností je mnoho a žádná vás nezklame!
Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Květák je oblíbenou zeleninou nejen díky své specifické chuti, ale také díky všestrannému využití v kuchyni. Jednou z jeho nejoblíbenějších úprav v české kuchyni je smažení. Jak jej správně obalit, aby byl chutný a křupavý? Pojďme si to...
Ikonická restaurace Alcron oslavila první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé menu. Jeho autorem je nový šéfkuchař restaurace Alcron Richard Bielik, osobnost...
Kedlubnu můžete pěstovat celoročně – a to na polích, ve sklenících, dokonce i v truhlících. Zpracovat se dají jak bulvy, tak mladé lístky. Kedlubnu využijete nejen ve studené kuchyni, výborné je například kedlubnové zelí a skvěle...
Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.
...
Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...
Češi koprovou omáčku buď milují, nebo nenávidí. V každé domácnosti se připravuje trochu jinak. Obyčejná koprová omáčka se ale pod rukama Tituse Eliáše mění v opravdovou delikatesu. Lahodnou chuť podpoří předem uvařené hovězí maso, ghí...