Kaštany patří mezi typické symboly podzimu. Zabavte děti výrobou kaštanového zvěřince a zkuste si připravit něco dobrého z kaštanů jedlých. Možností je mnoho a žádná vás nezklame!
Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Úspornost v kuchyni neznamená nudu na talíři. Naopak! Stačí vařit chytře: využít levné suroviny, plánovat, neplýtvat a nebát se starých dobrých triků. Co třeba místo drahých steaků sáhnout po celém kuřeti? Nebo nastavit maso luštěninami? A...
Co jsou to ultra zpracované potraviny a proč se jim vyhýbat? Jedná se o průmyslově vyráběné produkty, které obsahují vysoké množství přídatných látek, jako jsou konzervanty, barviva, aromata, emulgátory nebo umělá sladidla. Jsou plné cukru,...
Pokud sledujete filmy, možná si všimnete, že některé postavy mají své oblíbené jídlo nebo nápoj, který je pro ně stejně ikonický jako jejich hlášky, gesta či styl oblékání. Někdy se tyto pokrmy a nápoje stávají tak legendárními, že se...
Lemon curd neboli citronový krém je skvostná pochoutka, která v posledních letech získává stále větší oblibu nejen mezi milovníky sladkého, ale i profesionálními cukráři. Tento osvěžující, citronově nakyslý krém vnáší do dezertů zcela novou...
Je libo rakvičku? Pokud si neodpustíte křehké žloutkové těsto s nadýchanou šlehačkou, je odpověď jasná. Tento ikonický retro dezert s vanilkovou chutí a typickou křehkostí si zaslouží místo i na vašem stole. Stačí pár ingrediencí,...
Kdysi postrach dětských talířů, dnes hvězda moderní kuchyně. Špenát zažívá svou zelenou renesanci – a není divu. V obchodech i na trzích najdete čerstvé, svěže zelené listy, které chutnají úplně jinak než prapodivná zelená kaše, kterou jsme...