Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2741 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 354 g
Tuky 108 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!

Související recepty

Suroviny

vývar zeleninový 600 ml
+ případně na dolití
kaštany 400 g
uvařené a oloupané
lesní houby 300 g
čerstvé, nebo100 g sušených
česnek 1 stroužek
nadrobno nakrájený
petrželka 1 PL
nasekaná
+ na ozdobu
sůl
chilli sušené špetka
na vykrojení 4 hvězdiček

Postup

1

Vývar přiveďte k varu, přihoďte kaštany a povařte je asi 30 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm dozlatova houby nakrájené na menší kousky (v případě, že použijete houby sušené, předem je namočte na 10 minut do vlažné vody, pak je nechte okapat a osušte papírovou utěrkou). Přidejte česnek, osolte, stáhněte z ohně a promíchejte s petrželkou.

2

Uvařené kaštany rozmixujte s vývarem, přilijte smetanu, znovu osolte a dochuťte špetkou chilli a ještě prohřejte. Hustotu krému upravte vývarem a/nebo smetanou podle chuti.

3

Krém rozdělte do talířů, ozdobte orestovanými houbami s petrželkou, případně kopečkem našlehané smetany a opečenými tousty ve tvaru hvězdičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...