Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!
Suroviny
vývar zeleninový
600
ml
+ případně na dolití
kaštany
400
g
uvařené a oloupané
máslo
3
PL
lesní houby
300
g
čerstvé, nebo100 g sušených
česnek
1
stroužek
nadrobno nakrájený
petrželka
1
PL
nasekaná
smetana ke šlehání
150
ml
+ na ozdobu
sůl
chilli sušené
špetka
toustový chléb
2
plátky
na vykrojení 4 hvězdiček
Postup
1
Vývar přiveďte k varu, přihoďte kaštany a povařte je asi 30 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm dozlatova houby nakrájené na menší kousky (v případě, že použijete houby sušené, předem je namočte na 10 minut do vlažné vody, pak je nechte okapat a osušte papírovou utěrkou). Přidejte česnek, osolte, stáhněte z ohně a promíchejte s petrželkou.
2
Uvařené kaštany rozmixujte s vývarem, přilijte smetanu, znovu osolte a dochuťte špetkou chilli a ještě prohřejte. Hustotu krému upravte vývarem a/nebo smetanou podle chuti.
3
Krém rozdělte do talířů, ozdobte orestovanými houbami s petrželkou, případně kopečkem našlehané smetany a opečenými tousty ve tvaru hvězdičky.