Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…
Postup
Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete je uvařit i den předem).
Do kachních prsíček vmasírujte máslo, sůl a kmín, vložte je do pekáčku, pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Průběžně je potírejte výpekem a posledních 20 minut medem.
Zatímco se kachna peče, připravte kaštanové pyré. Oloupané kaštany uvařte doměkka ve slané a lehce opepřené vodě s koňakem. Nechte vychladnout a pak je najemno umelte. Přidejte žloutky, amaretto, parmazán a zpracujte na tužší pastu.
Brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto. Vyválejte z něj váleček, odkrajujte dílky a tvarujte středně velké placičky. Doprostřed dávejte po lžíci pyré, zabalte a 10 minut vařte v osolené vodě.
Podávejte s pečenými kachními prsíčky.