0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachna s kaštanovými knedlíky

Kachna s kaštanovými knedlíky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4497 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 375 g
Tuky 223 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…

Suroviny

kachní prsa 4 ks
máslo 3 PL
sůl
kmín
med
na potření
Na bramborové těsto
brambory 500 g
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl
Na kaštanové pyré
kaštany 200 g
sůl
pepř
koňak 2 PL
žloutek 2 ks
amaretto 2 PL
parmazán 50 g
strouhaný

1Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete je uvařit i den předem).

2Do kachních prsíček vmasírujte máslo, sůl a kmín, vložte je do pekáčku, pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Průběžně je potírejte výpekem a posledních 20 minut medem.

3Zatímco se kachna peče, připravte kaštanové pyré. Oloupané kaštany uvařte doměkka ve slané a lehce opepřené vodě s koňakem. Nechte vychladnout a pak je najemno umelte. Přidejte žloutky, amaretto, parmazán a zpracujte na tužší pastu.

4Brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto. Vyválejte z něj váleček, odkrajujte dílky a tvarujte středně velké placičky. Doprostřed dávejte po lžíci pyré, zabalte a 10 minut vařte v osolené vodě.

5 Podávejte s pečenými kachními prsíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit