Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachna s kaštanovými knedlíky

Kachna s kaštanovými knedlíky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4497 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 375 g
Tuky 223 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…

Suroviny

sůl
na potření
Na bramborové těsto
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
sůl
Na kaštanové pyré
kaštany 200 g
sůl
pepř
strouhaný

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete je uvařit i den předem).

2

Do kachních prsíček vmasírujte máslo, sůl a kmín, vložte je do pekáčku, pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Průběžně je potírejte výpekem a posledních 20 minut medem.

3

Zatímco se kachna peče, připravte kaštanové pyré. Oloupané kaštany uvařte doměkka ve slané a lehce opepřené vodě s koňakem. Nechte vychladnout a pak je najemno umelte. Přidejte žloutky, amaretto, parmazán a zpracujte na tužší pastu.

4

Brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto. Vyválejte z něj váleček, odkrajujte dílky a tvarujte středně velké placičky. Doprostřed dávejte po lžíci pyré, zabalte a 10 minut vařte v osolené vodě.

5

Podávejte s pečenými kachními prsíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč