0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kaštany v karamelu

Kaštany v karamelu

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4838 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 878 g
Tuky 118 g
Vláknina 205 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaštany nejsou tak křupavé jako třeba ořechy; to ale v tomhle receptu bohatě vynahradí karamel. Rychlý, lahodný a efektní dezert!

Suroviny

kaštany 800 g
čerstvé, jedlé
skořice 2 svitky
badyán 3 hvězdičky
hřebíček 5 ks
Na karamel
voda 3 PL
olej 1 ČL
krupicový cukr 220 g

1 Kaštany křížem nakrojte a spolu s kořením je 15–20 minut povařte. Pak je oloupejte.

2 V kastrole nebo na pánvi s nepřilnavou úpravou rozehřejte cukr s vodou a olejem. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý, namáčejte do něj kaštany. Rychle zchlaďte pod studenou vodou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč