0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kaštany v karamelu

Kaštany v karamelu

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4838 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 878 g
Tuky 118 g
Vláknina 205 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaštany nejsou tak křupavé jako třeba ořechy; to ale v tomhle receptu bohatě vynahradí karamel. Rychlý, lahodný a efektní dezert!

Suroviny

kaštany 800 g
čerstvé, jedlé
skořice 2 svitky
badyán 3 hvězdičky
hřebíček 5 ks
Na karamel
voda 3 PL
olej 1 ČL
krupicový cukr 220 g

1 Kaštany křížem nakrojte a spolu s kořením je 15–20 minut povařte. Pak je oloupejte.

2 V kastrole nebo na pánvi s nepřilnavou úpravou rozehřejte cukr s vodou a olejem. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý, namáčejte do něj kaštany. Rychle zchlaďte pod studenou vodou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit