Sotva zmizely poslední zbytky bramborového salátu, dojedl se poslední kapří řízek a už je čas myslet na další pohoštění. Silvestrovské chuťovky!
Co budete pít?
Při plánování silvestrovského pohoštění je potřeba brát v potaz také to, co se bude pít. Chlebíčky obložené majonézovým salátem, vejcem a uzeninou jsou sice oblíbenou pochoutkou, ale v kombinace se sektem mohou strávníkovi silvestrovské křepčení spíše znepříjemnit.
- Sekty a šumivá vína se obecně hodí spíše jako aperitiv, než k zapíjení jídla. Každopádně nic nezkazíte mořskými plody, čerstvým ovocem nebo tvrdými sýry.
Chuťovky k vínu a pivu
Z chuťovek je nejjednodušší obložený talíř nebo sýrové prkénko . Místo klasického pečiva k němu můžete podávat třeba domácí sýrové tyčinky . Ty se spolu s nakrájenou zeleninou skvěle hodí k nejrůznějším dipům.
- Zkusit můžete třeba fazolový s lososem , pikantní čočkový nebo ten z uzené makrely . Pokud se nechcete vzdát chlebíčků, zkuste třeba ty s krevetovým máslem . Velmi vděčné jsou také taštičky plněné masem, sýry nebo zeleninou.
Z ruky do pusy
Jednohubky večírkům jednoznačně kralují. Krásně vypadají, dobře se jedí, a tím pádem rychle mizí. S tím je potřeba počítat! Zaručený úspěch mají na večírcích barevné sýrové kuličky.
- Vyzkoušet můžete i Řeckem inspirované jednohubky s fetou a kdo má rád italskou kuchyni, neměl by vynechat efektní parmazánové loďky. Klasici jistě nepohrdnou šunkovými válečky s křenem nebo pikantními párečky v chilli.