0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krabicí cukroví potěšíte snad jen toho, kdo by si ho rád upekl, ale z nějakého důvodu nemůže. S parmazánovými sušenkami ovšem uděláte radost každému – zvlášť když k nim přibalíte kousek pravého parmazánu, struhadlo na sýr a/nebo lahev portského.

Suroviny

máslo 120 g
mouka pšeničná polohrubá 170 g
+ na posypání pracovní plochy
strouhaný – 70 g do těsta + 20 g na posypání
vejce 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Rukama vše rozmělněte, až bude směs připomínat drobenku.

2

Do mísy přisypte 70 g strouhaného parmazánu a promíchejte. Vajíčko vyklepněte do misky, rozšlehejte vidličkou a část ho přidejte do mísy k těstu – ale jen tolik, aby se hmota pěkně spojila. Zbytek vajíčka si nechte na potření sušenek.

3

Z těsta vytvořte kouli, a tu pak na pomoučněné pracovní ploše rozválejte na plát silný asi čtyři milimetry. Vykrajujte obdélníky nebo jiné tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.

4

Na plechu potřete sušenky zbytkem vajíčka a posypte parmazánem. Ve vyhřáté troubě pečte asi osm minut, do zezlátnutí. Hotové sušenky stáhněte z plechu a nechte na pečicím papíru zcela vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč