Parmazánové krekry

Parmazánové krekry

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krabicí cukroví potěšíte snad jen toho, kdo by si ho rád upekl, ale z nějakého důvodu nemůže. S parmazánovými sušenkami ovšem uděláte radost každému – zvlášť když k nim přibalíte kousek pravého parmazánu, struhadlo na sýr a/nebo lahev portského.

Suroviny

máslo 120 g
mouka pšeničná polohrubá 170 g
+ na posypání pracovní plochy
parmazán 90 g
strouhaný, včetně 20 g na posypání
vejce 1 ks
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Rukama vše rozmělněte, až bude směs připomínat drobenku.

2 Do mísy přisypte 70 g strouhaného parmazánu a promíchejte. Vajíčko vyklepněte do misky, rozšlehejte vidličkou a část ho přidejte do mísy k těstu – ale jen tolik, aby se hmota pěkně spojila. Zbytek vajíčka si nechte na potření sušenek.

3 Z těsta vytvořte kouli, a tu pak na pomoučněné pracovní ploše rozválejte na plát silný asi čtyři milimetry. Vykrajujte obdélníky nebo jiné tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.

4 Na plechu potřete sušenky zbytkem vajíčka a posypte parmazánem. Ve vyhřáté troubě pečte asi osm minut, do zezlátnutí. Hotové sušenky stáhněte z plechu a nechte na pečicím papíru zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit