Parmazánové krekry

Parmazánové krekry

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krabicí cukroví potěšíte snad jen toho, kdo by si ho rád upekl, ale z nějakého důvodu nemůže. S parmazánovými sušenkami ovšem uděláte radost každému – zvlášť když k nim přibalíte kousek pravého parmazánu, struhadlo na sýr a/nebo lahev portského.

Suroviny

máslo 120 g
mouka pšeničná polohrubá 170 g
+ na posypání pracovní plochy
parmazán 90 g
strouhaný, včetně 20 g na posypání
vejce 1 ks
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Rukama vše rozmělněte, až bude směs připomínat drobenku.

2 Do mísy přisypte 70 g strouhaného parmazánu a promíchejte. Vajíčko vyklepněte do misky, rozšlehejte vidličkou a část ho přidejte do mísy k těstu – ale jen tolik, aby se hmota pěkně spojila. Zbytek vajíčka si nechte na potření sušenek.

3 Z těsta vytvořte kouli, a tu pak na pomoučněné pracovní ploše rozválejte na plát silný asi čtyři milimetry. Vykrajujte obdélníky nebo jiné tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.

4 Na plechu potřete sušenky zbytkem vajíčka a posypte parmazánem. Ve vyhřáté troubě pečte asi osm minut, do zezlátnutí. Hotové sušenky stáhněte z plechu a nechte na pečicím papíru zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit