0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krabicí cukroví potěšíte snad jen toho, kdo by si ho rád upekl, ale z nějakého důvodu nemůže. S parmazánovými sušenkami ovšem uděláte radost každému – zvlášť když k nim přibalíte kousek pravého parmazánu, struhadlo na sýr a/nebo lahev portského.

Suroviny

máslo 120 g
mouka pšeničná polohrubá 170 g
+ na posypání pracovní plochy
parmazán 90 g
strouhaný – 70 g do těsta + 20 g na posypání
vejce 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Rukama vše rozmělněte, až bude směs připomínat drobenku.

2

Do mísy přisypte 70 g strouhaného parmazánu a promíchejte. Vajíčko vyklepněte do misky, rozšlehejte vidličkou a část ho přidejte do mísy k těstu – ale jen tolik, aby se hmota pěkně spojila. Zbytek vajíčka si nechte na potření sušenek.

3

Z těsta vytvořte kouli, a tu pak na pomoučněné pracovní ploše rozválejte na plát silný asi čtyři milimetry. Vykrajujte obdélníky nebo jiné tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.

4

Na plechu potřete sušenky zbytkem vajíčka a posypte parmazánem. Ve vyhřáté troubě pečte asi osm minut, do zezlátnutí. Hotové sušenky stáhněte z plechu a nechte na pečicím papíru zcela vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč