Nepříliš obvyklá kombinace ovoce a masa dává jednoduchému předkrmu dokonalý šmrnc.
Suroviny
Postup
Pokud máte neloupané mandle, dejte je do misky a přelijte je vroucí vodou. Nechte chvíli stát a pak spařené mandle vyloupejte ze slupek. Švestky opláchněte horkou vodou, osušte a podle potřeby vypeckujte. Místo pecky dejte vyloupanou mandli.
Naplněné švestky naskládejte do hrnečku nebo misky a zalijte portským vínem. Nechte je aspoň půl hodiny (ale klidně i přes noc marinovat).
Rozpalte gril v troubě. Každou naplněnou a marinovanou švestku obalte v plátku slaniny a spíchněte párátkem nebo špejlí. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo alobalem a dejte na deset minut do rozpálené trouby grilovat – slanina by měla chytit zlatou barvu a měla by být krásně křupavá.
Plněné švestky rozdělte na talíře a podávejte ještě teplé. Vhodnou přílohou jsou opečené bílé tousty.
Sušené ovoce
Pokud koupíte běžně prodávané sušené ovoce, vždy ho před konzumací nebo kuchyňskou úpravou propláchněte horkou vodou. Kvůli hezčí barvě totiž bývá ošetřeno sírou, a tu by si nikdo z nás asi dobrovolně na talíř nedal…
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestkové hody: 10 receptů se švestkami, co musíte zkusit(10 receptů)
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů)
Komentáře
Anonym
18.03.2008 15:09
Apetit 12/06
Anonym
26.03.2008 18:20
??
Anonym
07.05.2008 16:31
portské