0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestky ve slanině plněné mandlí

Švestky ve slanině plněné mandlí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Švestky ve slanině plněné mandlí

4.6 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 37815 kcal
Bílkoviny 1950 g
Sacharidy 2460 g
Tuky 2040 g
Vláknina 720 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepříliš obvyklá kombinace ovoce a masa dává jednoduchému předkrmu dokonalý šmrnc.

Suroviny

mandle celé 30 ks
sušené švestky 30 ks
větší
víno portské 300 ml
slanina 30 plátků
ideálně pancetta

Postup

1

Pokud máte neloupané mandle, dejte je do misky a přelijte je vroucí vodou. Nechte chvíli stát a pak spařené mandle vyloupejte ze slupek. Švestky opláchněte horkou vodou, osušte a podle potřeby vypeckujte. Místo pecky dejte vyloupanou mandli.

2

Naplněné švestky naskládejte do hrnečku nebo misky a zalijte portským vínem. Nechte je aspoň půl hodiny (ale klidně i přes noc marinovat). 

3

Rozpalte gril v troubě. Každou naplněnou a marinovanou švestku obalte v plátku slaniny a spíchněte párátkem nebo špejlí. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo alobalem a dejte na deset minut do rozpálené trouby grilovat – slanina by měla chytit zlatou barvu a měla by být krásně křupavá.

4

Plněné švestky rozdělte na talíře a podávejte ještě teplé. Vhodnou přílohou jsou opečené bílé tousty.

Sušené ovoce 
Pokud koupíte běžně prodávané sušené ovoce, vždy ho před konzumací nebo kuchyňskou úpravou propláchněte horkou vodou. Kvůli hezčí barvě totiž bývá ošetřeno sírou, a tu by si nikdo z nás asi dobrovolně na talíř nedal…

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Jak se dá nahradit to portské?

Anonym

V tomto případě nahrazuju obyčejnou slivovicí. Švestky jsou sami o sobě sladké, není potřeba je doslazovat ještě portským.

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč