Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnosti Jídlo z blízka nabídnou to nejlepší z Brna

Bramboráky
ZDROJ: locrifa/Pixabay
sdílet:
První dva červnové týdny budou v Brně patřit gastronomickým slavnostem nazvaným Jídlo z blízka. Poznejte lahůdky z rodinných moravských farem, pivovarů a vinařství z blízkého okolí.

Z rodinných farem

Od 1. do 12. června budou v Brně probíhat slavnosti Jídlo z blízka. Šest předních brněnských restaurací připraví tříchodová menu, ve kterých vyniknou místní suroviny. V nabídce budou například pstruzi vylovení v říčce Punkvě, vepřové či hovězí z biofarmy v Sasově, králičí maso z farmy rodiny Kočárových, tvaroh a ručně stloukané máslo z Habří nebo sladké jahody v biokvalitě od sadaře Jiřího Kargera.

Brněnské restaurace, které nabídnou menu z regionálních surovin:

 

 

  • Boulevard
  • Hansen
  • Koshi
  • La Bouchée
  • Noem Arch
  • U Kastelána

 

Festivalový pas

Tříchodové menu budou restaurace nabízet za festivalovou cenu. Pokud chcete ochutnávat se slevou, kupte si festivalový pas. Ten vám kromě nižší ceny festivalových menu zajistí také výhodnější vstup na doprovodné akce slavností a slevy na nákup na farmářském trhu a v partnerských obchodech. Do pátku 20. května koupíte pas v předprodeji za 333 Kč, poté bude stát 444 Kč.

Více informací: www.jidlozblizka.cz

Připravila Jana Kopřivová

 

 

Související recepty

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...