Králík na česneku

Králík na česneku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 507 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 16 g
Tuky 38 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně chutná i s čerstvým chlebem – dokonalý je však teprve s domácími bramborovými knedlíky.

Suroviny

králičí maso 1 ks
sádlo 2 PL
sůl
pepř 4 kuličky
česnek 4 stroužky
kmín
drcený
mouka pšeničná polohrubá 1 PL

1 Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Králíka opláchněte, osolte a položte do pekáče. Potřete maso lžící sádla, druhou vložte dovnitř společně se dvěma oloupanými stroužky česneku a kuličkami pepře. Podlijte polovinou hrnku studené vody a posypte kmínem a solí. Pekáč přiklopte druhým, stejně velkým, nebo použijte alobal a těsně jím nádobu uzavřete. Vložte do trouby.

 

2 Po půlhodině pečení králíka přelijte výpekem, znovu zakryjte, snižte teplotu o 20 stupňů a pečte další půlhodinu.

 

3 Zbývající stroužky česneku rozetřete se špetkou soli. Pastou potřete maso a dopékejte ještě další, třetí půlhodinu. Na posledních patnáct minut odstraňte alobal a případně vypněte horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.

 

4 Upečeného králíka vyjměte z pekáče a odstraňte z břišní dutiny pepř. Rozdělte maso na jednotlivé porce. Šťávu přeceďte do kastrůlku, poprašte moukou a povařte do zhoustnutí.

Bramborové knedlíky dělávaly babičky z brambor uvařených den předem. Když budete postupovat dost rychle, aby těsto nestačilo zřídnout, podaří se vám i z horkých brambor: 600 g brambor uvařte ve slupce doměkka, okamžitě oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte. Vpracujte 300 g dětské krupičky, jedno malé vejce a půl lžičky soli. Utvořte dvě šišky a hned je zavařte do velkého hrnce vroucí osolené vody. Za dvacet minut budou knedlíky hotové.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Anonym

já přidávám do knedlíků ještě polohrubou mouku,půl na půl s krupičkou. Jinak hrozí,že se vám vlivem navaření krupičky knedlíky rozpadnou.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit