Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na česneku

Králík na česneku

4.6/5 Počet hodnocení: 67
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 507 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 16 g
Tuky 38 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně chutná i s čerstvým chlebem – králík na česneku je ale dokonalý teprve s domácími bramborovými knedlíky.

Suroviny

sádlo 2 PL
sůl
pepř 4 kuličky
česnek 4 stroužky
kmín
drcený
mouka pšeničná polohrubá 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180.

2

Králíka opláchněte, osolte a položte do pekáče. Potřete maso lžící sádla, druhou vložte dovnitř společně se dvěma oloupanými stroužky česneku a kuličkami pepře. Podlijte polovinou hrnku studené vody a posypte kmínem a solí.

3

Pekáč přiklopte druhým, stejně velkým, nebo použijte alobal a těsně jím nádobu uzavřete. Vložte do trouby.

4

Po půlhodině pečení králíka přelijte výpekem, znovu zakryjte, snižte teplotu o 20 stupňů a pečte další půlhodinu.

5

Zbývající stroužky česneku rozetřete se špetkou soli. Pastou potřete maso a dopékejte ještě další, třetí půlhodinu.

6

Na posledních patnáct minut odstraňte alobal a případně vypněte horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.

7

Upečeného králíka vyjměte z pekáče a odstraňte z břišní dutiny pepř. Rozdělte maso na jednotlivé porce.

8

Šťávu přeceďte do kastrůlku, poprašte moukou a povařte do zhoustnutí.

9

Bramborové knedlíky dělávaly babičky z brambor uvařených den předem. Když budete postupovat dost rychle, aby těsto nestačilo zřídnout, podaří se vám i z horkých brambor: 600 g brambor uvařte ve slupce doměkka, okamžitě oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte. Vpracujte 300 g dětské krupičky, jedno malé vejce a půl lžičky soli. Utvořte dvě šišky a hned je zavařte do velkého hrnce vroucí osolené vody. Za dvacet minut budou knedlíky hotové.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Recept se nachází v č.7/07, str.30
já přidávám do knedlíků ještě polohrubou mouku,půl na půl s krupičkou. Jinak hrozí,že se vám vlivem navaření krupičky knedlíky rozpadnou.

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč