Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík na česneku
Králík na česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík na česneku

4.6/5 Počet hodnocení: 80
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 459 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 16 g
Tuky 32 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně chutná i s čerstvým chlebem – králík na česneku je ale dokonalý teprve s domácími bramborovými knedlíky, moravským zelím nebo dušeným špenátem. Během doby, co se bude maso péct, zvládnete hravě připravit všechny zmíněné přílohy. Pečený králík se tak stane luxusním nedělním obědem pro celou rodinu.

Suroviny

sůl
pepř 4 kuličky
česnek 4 stroužky
drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180.

2

Králíka opláchněte, osolte a položte do pekáče. Potřete maso lžící sádla, druhou vložte dovnitř společně se dvěma oloupanými stroužky česneku a kuličkami pepře. Podlijte polovinou hrnku studené vody a posypte kmínem a solí.

3

Pekáč přiklopte druhým, stejně velkým, nebo použijte alobal a těsně jím nádobu uzavřete. Vložte do trouby.

4

Po půlhodině pečení králíka přelijte výpekem, znovu zakryjte, snižte teplotu o 20 stupňů a pečte další půlhodinu.

5

Zbývající stroužky česneku rozetřete se špetkou soli. Pastou potřete maso a dopékejte ještě další, třetí půlhodinu.

6

Na posledních patnáct minut odstraňte alobal a případně vypněte horkovzdušný oběh, aby se maso nevysušilo.

7

Upečeného králíka vyjměte z pekáče a odstraňte z břišní dutiny pepř. Rozdělte maso na jednotlivé porce.

8

Šťávu přeceďte do kastrůlku, poprašte moukou a povařte do zhoustnutí.

9

Bramborové knedlíky dělávaly babičky z brambor uvařených den předem. Když budete postupovat dost rychle, aby těsto nestačilo zřídnout, podaří se vám i z horkých brambor: 600 g brambor uvařte ve slupce doměkka, okamžitě oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte. Vpracujte 300 g dětské krupičky, jedno malé vejce a půl lžičky soli. Utvořte dvě šišky a hned je zavařte do velkého hrnce vroucí osolené vody. Za dvacet minut budou knedlíky hotové.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

20.02.2008 08:14
Recept se nachází v č.7/07, str.30
20.02.2008 11:04
já přidávám do knedlíků ještě polohrubou mouku,půl na půl s krupičkou. Jinak hrozí,že se vám vlivem navaření krupičky knedlíky rozpadnou.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč