0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Světové soutěže v Lyonu se zúčastní i český tým

Světové soutěže v Lyonu se zúčastní i český tým
sdílet:

Tým špičkových českých kuchařů se prestižní soutěže zúčastní už počtvrté. 

 

International catering cup je jednou z nejprestižnějších gastronomických soutěží na světě. Koná se v kolébce gastronomie ve francouzském Lyonu od 20. do 21.1. 2017. Soutěž je součástí světové výstavy Sirha.

Již počtvrté bude na této soutěži prezentovat Českou republiku tým špičkových kuchařů. Na jejich slavnostní tabuli připravené podle soutěžního zadání nebude chybět kachní foie gras, pstruh a treska pečená v těstě, trilogie z vepřového masa, tartaletky a dort s jablky a hruškami.

soutěžní menu českých kuchařů soutěžní menu českých kuchařů

soutěžní menu českých kuchařů soutěžní menu českých kuchařů

soutěžní menu českých kuchařů soutěžní menu českých kuchařů

Do Lyonu pojede tým ve složení:

  • Radek David - leader týmu,  executive chef restaurací La Veranda Praha a Babičina Zahrada Průhonice
  • Jan Horký - člen týmu, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR
  • Tomáš Popp - coach, manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR 
  • Martin Svatek - člen poroty, executive chef hotel Nautilus Tábor, člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR

soutěžní tím českých kuchařů

Související články

Sexy kari od asijské šéfkuchařky Sofie Smith
  • ARCHIV / nepridavat nove

Sexy kari od asijské šéfkuchařky Sofie Smith

Poctivé kari na sexy způsob Exotické bylinky, vlastní kořenicí směsi, kari omáčky a pasty. Tohle všechno slibuje rozvážková společnost The Sexy Curry Company. A nejen to! Při donášce používají ekologicky šetrné obaly a každému...
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit