0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vstupte do léta

Vstupte do léta
sdílet:
Je celkem normální, že se vám v tom vedru nechce pozřít sousta. Přesto si disciplinovaně aspoň něčeho zobněte, aby vám pak v pozdním odpoledni najednou nedošla šťáva… Do druhé půlky dne vás spolehlivě nastartuje lehoučký oběd v podobě salátu se sýrem a kouskem bagety nebo krůtího masa s rýží a zeleninou. Jestli vám zeleninové saláty už lezou i ušima, co byste řekli misce ovocného se sýrem cottage nebo kozím sýrem? Ovoce v sobě má cukry, takže přísun energie je přímo expresní - a přitom vydrží dlooouho...

Propéct

Pozvali jste si přátele na grilování? Jen do toho! Ale: servírujte maso až tehdy, když je pořádně ugrilované. Na to, aby se zbavilo nebezpečných bakterií, potřebuje možná víc času, ale vyplatí se počkat. Ledničku pasujte na svou nejlepší kamarádku a všechny suroviny jí nechte v opatrování do poslední chvíle. Něco zbylo? Šup s tím zase rychle do chladničky…

Malé porce

Když je vzduch horký tak, že by se dal krájet, začnou se s trávením dít podivuhodné věci. Decentně řečeno, onen proces se často až příliš zrychlí… Pokud spořádáte na posezení čtyři broskve, projedou tělem stejně rychle a bezúčelně jako vagonky na horské dráze. Z toho plyne ponaučení: jezte často, ale malé porce – tu banán, tu trochu grilované zeleniny. O mísu salátu se podělte s kamarády. Budete se líp cítit a taky líp vypadat. Zvlášť když si místo hranolků budete dávat rýži nebo těstoviny…

…a vypijte Vltavu

Klidně prolijte hrdlem litry vody – ale postupně. Kdybyste vypili celou láhev najednou a pak si na závlahu vzpomněli až za pár hodin, zatížili byste srdce i ledviny. Pijte tedy po skleničkách a pravidelně. Chcete-li být ,cool‘ okamžitě, hoďte do sebe sklenici čerstvé šťávy z ledového ovoce. Na delší dobu vás zchladí horký mátový čaj. Funguje skvěle!

Koření léta

Omezte všechno, co je moc slané: křupky, chipsy, buráky, …

Sůl totiž přispívá k tomu, že tělo zbytečně zadržuje vodu (stejně působí i kofein). I pokrmy proto místo soli dochucujte raději kořením. Chladným vánkem vás ofouknou čerstvě natrhané zelené bylinky, česnek nebo citronová šťáva, zatímco pálivé papričky nebo čerstvý zázvor vás nažhaví a povzbudí chuť k jídlu a také trávení.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč