Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!
Suroviny
grapefruit
2
ks
papája
1
ks
oloupaná, zbavená semínek, na plátky
citronová šťáva
2
PL
cukr
2
PL
máta
1
snítka
Postup
1
Ostrým nožem oloupejte grapefruity a pak je nakrájejte v ,rovníkovém směru na tenká kolečka. Úhledně je poskládejte spolu s papájou na misku, pokapejte citronovou šťávou a posypte cukrem. Přetáhněte fólií.
2
Těsně před podáváním odkryjte a přidejte mátové lístky.
Papája má žlutou či žlutooranžovou slupku a připomíná menší tykev hruškovitého tvaru. Náležitě zralé plody jsou na dotek měkké. Má lahodnou, sladkou, jasně oranžovou dužinu, jejíž chuť skvěle zvýrazní šťáva z citrusů. K dostání bývají v obchodních řetězcích nebo u vietnamských prodejců ovoce a zeleniny. Když na ni nenatrefíte, nic se neděje: stejně dobře v salátu zaboduje i meloun, nejlépe cukrový či ananasový.
Papája má žlutou či žlutooranžovou slupku a připomíná menší tykev hruškovitého tvaru. Náležitě zralé plody jsou na dotek měkké. Má lahodnou, sladkou, jasně oranžovou dužinu, jejíž chuť skvěle zvýrazní šťáva z citrusů. K dostání bývají v obchodních řetězcích nebo u vietnamských prodejců ovoce a zeleniny. Když na ni nenatrefíte, nic se neděje: stejně dobře v salátu zaboduje i meloun, nejlépe cukrový či ananasový.
Komentáře