Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tropický ovocný salát

Tropický ovocný salát

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 283 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 63 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!

Suroviny

oloupaná, zbavená semínek, na plátky
cukr 2 PL
máta 1 snítka

Postup

1

Ostrým nožem oloupejte grapefruity a pak je nakrájejte v ,rovníkovém směru na tenká kolečka. Úhledně je poskládejte spolu s papájou na misku, pokapejte citronovou šťávou a posypte cukrem. Přetáhněte fólií.

2
Těsně před podáváním odkryjte a přidejte mátové lístky.

Papája má žlutou či žlutooranžovou slupku a připomíná menší tykev hruškovitého tvaru. Náležitě zralé plody jsou na dotek měkké. Má lahodnou, sladkou, jasně oranžovou dužinu, jejíž chuť skvěle zvýrazní šťáva z citrusů. K dostání bývají v obchodních řetězcích nebo u vietnamských prodejců ovoce a zeleniny. Když na ni nenatrefíte, nic se neděje: stejně dobře v salátu zaboduje i meloun, nejlépe cukrový či ananasový.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 08:12
Recept se nachází v č.2/07, str.68

Apetit magazín