Nezralý ananas obsahuje velké množství kyselin, které mohou poškodit zubní sklovinu. Kromě toho vám jeho konzumace nepřinese zrovna příjemný zážitek. Jak poznáte, že je ananas zralý tak akorát?
...
Léto bez ananasu si mnozí z nás nedokážou ani představit. Je sladký, šťavnatý, plný vitaminů, pomáhá při redukční dietě a dá se upravit na mnoho způsobů, mezi které patří i grilování. Největší problém při jeho loupání jsou malá očka,...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4
spolu s mnoha dalšími recepty
V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...
Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....
Ďábelská omáčka, jejíž jméno zná každý milovník pálivých chutí, se více než sto padesát let vyrábí stejným způsobem na stejném místě v Avery Island na jihu USA. Lahvičky s charakteristickou etiketou se tak už dávno staly nedílnou součástí...
Ing. Hana Málková vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou se zaměřením na kvalitu a bezpečnost potravin, je nutriční specialistkou organizace Stob, která pomáhá lidem bojovat s obezitou a odborným garantem Vím, co jím....