0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyměňte svatební dort za cupcakes

Vyměňte svatební dort za cupcakes
sdílet:
Kdy se staly ‚hrníčkové dorty‘ svatebním hitem?

Obliba minidortů, pro které se vžil název cupcakes, nepochybně v posledních letech vzrůstá a stále častěji se dostávají i na svatební stoly. V roce 1796, kdy se poprvé objevil recept na tuto sladkost, svět teprve začal objevovat rozmanitost jejich využití. Autorka receptu, americká cukrářka Amelie Simms, v něm použila čtyři základní suroviny – mouku, máslo, mléko a vejce. A právě v tom tkví celé jejich kouzlo. Do cupcakes můžete přidat téměř cokoli a ozdobit je jakkoli. Tento malý dezert snese skoro všechno od extravagantních chutí až po divoké barevné kombinace dekorací.
 

Hrníčkové rekordy


Uvádí se, že název dezertu je odvozen od způsobu přípravy (ingredience těsta se počítaly na hrníčky a v hrníčcích se dortík dokonce i pekl). Přesto můžete i mezi cupcakes najít obra. V americkém Sterlingu před dvěma lety upekli největší cupcake světa, který vážil 1176,6 kg. Svým počinem se tak zapsali do Guinnessovy knihy rekordů.

Pokud byste chtěli překonat světový rekord v počtu snědených cupcakes za 30 sekund, museli byste jich spořádat aspoň třicet. Ale i když se vám to nepodaří, můžete slavit Mezinárodní den cupcakes, a to každý rok 15. prosince.

 

 

Svatební minidezerty


Kromě cupcakes můžete na svatebních stolech nalézt celou řadu jiných pozoruhodných minidezertů. Jakých přesně, chce nyní zjistit pořadatel akce Svatební dort roku (www.svatebnidortroku.cz) v rámci doprovodných soutěží ještě před ostrým startem hlavních kategorií ročníku 2014. O nejzajímavějším či nejlepším Svatebním minidezertu můžete hlasovat právě nyní, do další čtenářské minisoutěže s názvem Zásnubní dort se lze přihlásit. A pokud se zabýváte modelováním figurek, počkejte si na poslední minisoutěž do září a ukažte všem svoji figurku nevěsty.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit