Se sladkou čepicí - citronové cupkaky si zamilujete - jsou lehké a svěží. A připravit je zvládnete i v případě, že s pečením začínáte.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a odložte. Máslo, cukr, sůl a citronovou šťávu šlehejte do světlé pěny. Při vysokých otáčkách vmíchejte po částech vejce, snižte otáčky a vmíchejte mouku. Nepřemíchejte. Těsto rozdělte pomocí lžíce do 2/3 košíčků a pečte 15–20 minut.
Na sirup: na mírném plameni míchejte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout a vmíchejte limoncello. Takto připravený sirup vám vydrží v lednici i měsíc. Ještě horké muffiny potřete hotovým sirupem a nechte zcela vychladnout.
Na krém prošlehejte v míse všechny ingredience při středních otáčkách, dokud se nespojí. Dejte krém do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a ozdobte cupcaky.
JAK ZDOBIT
Nejdříve muffin krémem potřete a krém poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte muffinem, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké cupcaky(7 receptů)
- Muffin nebo cupcake – odteď už se nespletete: 18 ověřených receptů(24 receptů)
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu(26 receptů)
- Hříšný Valentýn: 15 romantických dezertů, po kterých zahoříte touhou(15 receptů)