0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové cupcaky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6598 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 604 g
Tuky 422 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkou čepicí - citronové cupkaky si zamilujete - jsou lehké a svěží. A připravit je zvládnete i v případě, že s pečením začínáte. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 200 g
změklé
krupicový cukr 200 g
sůl 1 špetka
citronová štáva
ze dvou citronů
vejce 4 ks
pokojové teploty
Na sirup
citronová štáva 5 PL
krupicový cukr 75 g
citronový likér 1 PL
limoncello
Na krém
máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 200 g
sůl 1 špetka
citronová kůra
ze dvou citronů, jemně nastrouhaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

Mouku smíchejte s kypřicím práškem a odložte. Máslo, cukr, sůl a citronovou šťávu šlehejte do světlé pěny. Při vysokých otáčkách vmíchejte po částech vejce, snižte otáčky a vmíchejte mouku. Nepřemíchejte. Těsto rozdělte pomocí lžíce do 2/3 košíčků a pečte 15–20 minut.

3

Na sirup: na mírném plameni míchejte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout a vmíchejte limoncello. Takto připravený sirup vám vydrží v lednici i měsíc. Ještě horké muffiny potřete hotovým sirupem a nechte zcela vychladnout.

4

Na krém prošlehejte v míse všechny ingredience při středních otáčkách, dokud se nespojí. Dejte krém do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a ozdobte cupcaky.

JAK ZDOBIT

Nejdříve muffin krémem potřete a krém poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte muffinem, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro.

zdobení cupcaků

Související články

Vyměňte svatební dort za cupcakes
  • Zajímavosti

Vyměňte svatební dort za cupcakes

Obliba minidortů, pro které se vžil název cupcakes, nepochybně v posledních letech vzrůstá a stále častěji se dostávají i na svatební stoly. V roce 1796, kdy se poprvé objevil recept na tuto sladkost, svět teprve začal objevovat...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit