Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronové cupcaky

Se sladkou čepicí

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 cupcaků
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Americká

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 200 g změklého másla
    • 200 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • šťáva ze 2 citronů
    • 4 vejce, pokojové teploty

    NA SIRUP

    • 5 lžic citronové šťávy
    • 75 g krupicového cukru
    • 1 lžíce likéru limoncello

    NA KRÉM

    • 250 g změklého másla
    • 200 g moučkového cukru
    • špetka soli
    • jemně nastrouhaná kůra ze 2 biocitronů

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2 Mouku smíchejte s kypřicím práškem a odložte. Máslo, cukr, sůl a citronovou šťávu šlehejte do světlé pěny. Při vysokých otáčkách vmíchejte po částech vejce, snižte otáčky a vmíchejte mouku. Nepřemíchejte. Těsto rozdělte pomocí lžíce do 2/3 košíčků a pečte 15–20 minut.

3 Na sirup: na mírném plameni míchejte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout a vmíchejte limoncello. Takto připravený sirup vám vydrží v lednici i měsíc. Ještě horké muffiny potřete hotovým sirupem a nechte zcela vychladnout.

4 Na krém prošlehejte v míse všechny ingredience při středních otáčkách, dokud se nespojí. Dejte krém do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a ozdobte cupcaky.

JAK ZDOBIT

Nejdříve muffin krémem potřete a krém poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte muffinem, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové muffiny

Cupcaky s jahodovým srdíčkem

Cupcaky s fondánem

Vanilkové muffiny

Sladká kytice cupcaků

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Sladké cupcaky

Nejsladší Valentýn

Přidat komentář