Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6598 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 604 g
Tuky 422 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Se sladkou čepicí

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 200 g
změklé
krupicový cukr 200 g
sůl 1 špetka
citronová štáva
ze dvou citronů
vejce 4 ks
pokojové teploty
Na sirup
citronová štáva 5 PL
krupicový cukr 75 g
citronový likér 1 PL
limoncello
Na krém
máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 200 g
sůl 1 špetka
citronová kůra
ze dvou citronů, jemně nastrouhaná

1 Troubu předehřejte na 175 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2 Mouku smíchejte s kypřicím práškem a odložte. Máslo, cukr, sůl a citronovou šťávu šlehejte do světlé pěny. Při vysokých otáčkách vmíchejte po částech vejce, snižte otáčky a vmíchejte mouku. Nepřemíchejte. Těsto rozdělte pomocí lžíce do 2/3 košíčků a pečte 15–20 minut.

3 Na sirup: na mírném plameni míchejte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout a vmíchejte limoncello. Takto připravený sirup vám vydrží v lednici i měsíc. Ještě horké muffiny potřete hotovým sirupem a nechte zcela vychladnout.

4 Na krém prošlehejte v míse všechny ingredience při středních otáčkách, dokud se nespojí. Dejte krém do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a ozdobte cupcaky.

JAK ZDOBIT

Nejdříve muffin krémem potřete a krém poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte muffinem, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit