0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové cupcaky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6598 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 604 g
Tuky 422 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkou čepicí - citronové cupkaky si zamilujete - jsou lehké a svěží. A připravit je zvládnete i v případě, že s pečením začínáte. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 200 g
změklé
krupicový cukr 200 g
sůl 1 špetka
citronová šťáva
ze dvou citronů
vejce 4 ks
pokojové teploty
Na sirup
citronová šťáva 5 PL
krupicový cukr 75 g
citronový likér 1 PL
limoncello
Na krém
máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 200 g
sůl 1 špetka
citronová kůra
ze dvou citronů, jemně nastrouhaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

Mouku smíchejte s kypřicím práškem a odložte. Máslo, cukr, sůl a citronovou šťávu šlehejte do světlé pěny. Při vysokých otáčkách vmíchejte po částech vejce, snižte otáčky a vmíchejte mouku. Nepřemíchejte. Těsto rozdělte pomocí lžíce do 2/3 košíčků a pečte 15–20 minut.

3

Na sirup: na mírném plameni míchejte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout a vmíchejte limoncello. Takto připravený sirup vám vydrží v lednici i měsíc. Ještě horké muffiny potřete hotovým sirupem a nechte zcela vychladnout.

4

Na krém prošlehejte v míse všechny ingredience při středních otáčkách, dokud se nespojí. Dejte krém do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a ozdobte cupcaky.

JAK ZDOBIT

Nejdříve muffin krémem potřete a krém poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte muffinem, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro.

zdobení cupcaků

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč