Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové cupcaky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6598 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 604 g
Tuky 422 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkou čepicí - citronové cupkaky si zamilujete - jsou lehké a svěží. A připravit je zvládnete i v případě, že s pečením začínáte. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 200 g
změklé
sůl 1 špetka
ze dvou citronů
vejce 4 ks
pokojové teploty
Na sirup
citronový likér 1 PL
limoncello
Na krém
máslo 250 g
změklé
sůl 1 špetka
ze dvou citronů, jemně nastrouhaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

Mouku smíchejte s kypřicím práškem a odložte. Máslo, cukr, sůl a citronovou šťávu šlehejte do světlé pěny. Při vysokých otáčkách vmíchejte po částech vejce, snižte otáčky a vmíchejte mouku. Nepřemíchejte. Těsto rozdělte pomocí lžíce do 2/3 košíčků a pečte 15–20 minut.

3

Na sirup: na mírném plameni míchejte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout a vmíchejte limoncello. Takto připravený sirup vám vydrží v lednici i měsíc. Ještě horké muffiny potřete hotovým sirupem a nechte zcela vychladnout.

4

Na krém prošlehejte v míse všechny ingredience při středních otáčkách, dokud se nespojí. Dejte krém do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a ozdobte cupcaky.

JAK ZDOBIT

Nejdříve muffin krémem potřete a krém poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte muffinem, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro.

zdobení cupcaků

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...