0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cupcakes
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 71
Do 30 minut Snadné Na 24 čokoládových a 24 vanilkových cupcakes

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5514 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 719 g
Tuky 229 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný zákusek. Roztomilými muffiny potěšíte nejen děti.

Suroviny

Na čokoládové
těsto viz těsto na plněný čokoládový dort
Na vanilkové
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
sůl 1 ČL
krupicový cukr 350 g
vanilkový cukr 70 g
máslo 190 g
přepuštěné, vychlazené
mléko 375 ml
vejce 5 ks
Na ozdobu
marshmallow krém
potravinářské barvivo
žluté
potravinářské barvivo
malinové
cukrové a čokoládové zdobení
cukrové kytičky

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Polovinu těsta na čokoládové cupcakes nalijte do formy na muffiny a upečte – trvá to patnáct až dvacet minut. Stejným způsobem upečte i zbytek čokoládového těsta. Nechte vychladnout.

2

Mezitím připravte těsto na vanilkové cupcakes: suché ingredience smíchejte ve větší míse. Máslo promíchejte s polovinou mléka a pak opatrně přelijte k suché směsi.

3

Zbytek mléka prošlehejte s vejci a přilijte do mísy. Získat byste měli spíš tekuté těsto.

4

Polovinu rozlijte do formy na muffiny a pečte při 160 °C patnáct až dvacet minut.

5

Zopakujte s druhou polovinou těsta a nechte vychladnout.

6

Marshmallow krém rozdělte na dva díly. Jeden obarvěte žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.

7

Krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte cupcakes. Dílo korunujte kytičkou.

NĚCO NAVÍC
Marshmallow krém připravíte takto: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff koupíte v prodejnách s britskými specialitami (např.: www.candy-store.cz). 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč