0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 67
Do 30 minut Snadné Na 24 čokoládových a 24 vanilkových cupcakes

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5514 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 719 g
Tuky 229 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný zákusek. Roztomilými muffiny potěšíte nejen děti.

Suroviny

Na čokoládové
těsto viz těsto na plněný čokoládový dort
Na vanilkové
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
sůl 1 ČL
krupicový cukr 350 g
vanilkový cukr 70 g
máslo 190 g
přepuštěné, vychlazené
mléko 375 ml
vejce 5 ks
Na ozdobu
marshmallow krém
potravinářské barvivo
žluté
potravinářské barvivo
malinové
cukrové kytičky

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Polovinu těsta na čokoládové cupcakes nalijte do formy na muffiny a upečte – trvá to patnáct až dvacet minut. Stejným způsobem upečte i zbytek čokoládového těsta. Nechte vychladnout.

2 Mezitím připravte těsto na vanilkové cupcakes: suché ingredience smíchejte ve větší míse. Máslo promíchejte s polovinou mléka a pak opatrně přelijte k suché směsi. Zbytek mléka prošlehejte s vejci a přilijte do mísy. Získat byste měli spíš tekuté těsto. Polovinu rozlijte do formy na muffiny a pečte při 160 °C patnáct až dvacet minut. Zopakujte s druhou polovinou těsta a nechte vychladnout.

3 Marshmallow krém rozdělte na dva díly. Jeden obarvěte žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.

4 Krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte cupcakes. Dílo korunujte kytičkou.

NĚCO NAVÍC
Marshmallow krém připravíte takto: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff koupíte v prodejnách s britskými specialitami (např.: www.candy-store.cz). 

Komentáře

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit