Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (64)
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5514 kcal
Bílkoviny 124 g
Cukr 719 g
Tuky 229 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Báječný zákusek. Roztomilými muffiny potěšíte nejen děti.

Suroviny

Na čokoládové
těsto viz těsto na plněný čokoládový dort
Na vanilkové
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
sůl 1 ČL
krupicový cukr 350 g
vanilkový cukr 70 g
máslo 190 g
přepuštěné, vychlazené
mléko 375 ml
vejce 5 ks
Na ozdobu
marshmallow krém
potravinářské barvivo
žluté
potravinářské barvivo
malinové
cukrové kytičky

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Polovinu těsta na čokoládové cupcakes nalijte do formy na muffiny a upečte – trvá to patnáct až dvacet minut. Stejným způsobem upečte i zbytek čokoládového těsta. Nechte vychladnout.

2 Mezitím připravte těsto na vanilkové cupcakes: suché ingredience smíchejte ve větší míse. Máslo promíchejte s polovinou mléka a pak opatrně přelijte k suché směsi. Zbytek mléka prošlehejte s vejci a přilijte do mísy. Získat byste měli spíš tekuté těsto. Polovinu rozlijte do formy na muffiny a pečte při 160 °C patnáct až dvacet minut. Zopakujte s druhou polovinou těsta a nechte vychladnout.

3 Marshmallow krém rozdělte na dva díly. Jeden obarvěte žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.

4 Krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte cupcakes. Dílo korunujte kytičkou.

NĚCO NAVÍC
Marshmallow krém připravíte takto: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff koupíte v prodejnách s britskými specialitami (např.: www.candy-store.cz). 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit